Kommentti: Keihäänheiton sensaatiolta vaadittiin vastauksia

Keihäänheiton pakistanilaisen olympiavoittajan Arshad Nadeemin mestaruushaastattelu ei ollut pelkkää pehmyttä onnittelua, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa Stade de France -stadionilta Pariisista. 

Nadeem pökerrytti kanssakilpailijat ja Pariisin jättistadionin katsojat torstaisen keihäsfinaalin toisella kierroksella nakkaamalla uuden sensaatiomaisen olympiaennätyksen 92,97.

Loppukilpailu oli muutenkin tulostasoltaan aivan häkellyttävä, mutta Nadeemin kultapaikka ei käytännössä ollut enää tämän jälkeen uhattuna. 

– Kun heitin keihään ja tunsin sen irtoavan kädestäni, minusta tuntui, että se voisi olla olympiaennätys jumalan niin suodessa, Nadeem kommentoi Reutersin mukaan. 

Kirjoittavan median haastatteluaitauksessa stadionin uumenissa Nadeemin piiritti arviolta noin 30 toimittajan joukko. Valtaosa heistä oli pakistanilaisia ja intialaisia, ja haastattelu eteni lähinnä heidän yhteisellä kielellään. Väliin mahtui myös muutama kysymys englanniksi, mutta tulkkaushommissa ollut Nadeemin valmentaja ei ollut Pariisin kovimpia kielimiehiä. 

Viesti jäi siis siltä osin hieman puolitiehen. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kysymysringissä oli kuitenkin myös kriittistä sävyä. Nadeemilta kysyttiin varsinkin sitä, miten hän on valmistautunut olympialaisiin, sillä World Athleticsin tietokannassa on hänen kohdallaan viime vuodelta merkintänä pelkästään MM-karsinta ja -loppukilpailu, kuluvalta kaudelta Pariisin Timanttiliigan kisa heinäkuulta sekä olympiaotatukset. 

Näistä Nadeem, 27, on kahminut MM-hopeaa ja olympiakultaa. Muuten heittäjä on ollut iso mysteeri. 

Valmentajan selvityksistä oli poimittavissa ainakin polvivamma, joka vaati lääkärin hoitoa olympialaisten alla. Lisäksi Nadeem oli vieraillut harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa.

Yksi asia mysteerimiehestä on varma.

– Kyllä hän nätistä heittää. Hän pistää keihään asentoon valtavilla tehoilla. Eihän hän juosta osaa, mutta on siinä vipuvarsia, joita hän osaa teknisesti nätisti hyödyntää, finaalissa kahdeksanneksi tuloksella 84,58 tullut Lassi Etelätalo summasi.

Nadeem linjasi medialle, että odotti heittävänsä vielä pidemmälle finaalissa. Hän asetti tavoitteekseen 95 metriä tulevaisuudessa. 

Siinäpä purtavaa muille.  

Lue myös: