Kommentti: Pariisin olympialaisten pelin henki tuli heti selväksi

Pekingin talviolympialaisissa vallinnut koronakammo on vaihtunut lähes sotilaalliseen tunnelmaan kesäkisoissa Ranskassa, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa Pariisista.

Kun matkustin viiden renkaan kisoihin Pekingiin kaksi ja puoli vuotta sitten, tapahtuman alla puhuttiin paljon koronasta, kyberturvallisuudesta ja ihmisoikeuksista. 

Näistä ensiksi mainittu oli teemana jatkuvasti läsnä myös Kiinassa. Helsingistä lennettiin suoraan koronakuplaan, ja koko reissun karuin koronatesti oli edessä heti koneesta poistuttaessa. Ensimmäinen muisto Pekingistä onkin kolkko, tyhjää varastorakennusta muistuttava lentokenttä sekä sermien takana kakovat testattavat. 

Ja tikun alle joutui päivittäin. Varsinkin kisojen alussa smurffipukuisten henkilöiden lähestyminen aiheutti lisätykytyksiä – onko testissäni värähtänyt ja joudunko sen seurauksena karanteeniin Leijonien Marko Anttilan tavoin?

Hypätään Pariisin. Koronaa on edelleen liikkeellä, mutta pakolliset testit ovat väistyneet. Nyt ykköspuheenaihe on ollut terrorismi sekä kisoja kohtaan tehdyt isku-uhkaukset. Massiivinen tapahtuma, jonka avajaiset järjestetään vielä poikkeuksellisesti suurkaupungin ytimessä stadionin ulkopuolella, on otollinen kohde.

Pekingissä koronakuplan pelin henki tuli heti selväksi. Pariisissa astuimme välittömästi turvatoimiltaan äärimmilleen viritettyyn ”kuplaan”.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Keskiviikkoinen visiitti olympiakylän mediakeskukseen alleviivasi tätä. Kylän ulkopuolella vilisi raskaasti aseistettuja poliiseja ja sotilaita. Ja kun Suomen joukkueen ensimmäistä kisapressiä oli ehtinyt kulua vain reilu vartti, järjestyshenkilöt tyhjensivät keskuksen yhtäkkiä, hyvin nopeasti.  

Syynä oli epäilyttävä kassi, joka kuitenkin kuului tilasta hetkeksi poistuneelle toimittajalle.

Kaikkeen on varauduttu. Ja pienikin epäilys aiheuttaa toimenpiteitä. Se on pelin henki Pariisissa.

Lue myös:

    Uusimmat