Kommentti: Ällistyttävä tapahtumasarja – tätä kaikkea Pariisin olympialaisten avajaisiin pääsy vaati

Pariisin olympialaisten avajaisten turvatoimet ovat mittaluokaltaan poikkeukselliset, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa kesäolympialaisten avajaispaikalta Trocadérosta.

Kesäolympialaisten avajaisia juhlitaan Pariisissa tänään Suomen aikaa kello 20.30 alkaen. Maailmantähtien värittämään tapahtumaan, joka järjestetään Trocadéron puistossa ja Seine-joella, on luvattu rankkaa vesisadetta. 

Olympialaisia kohtaan on esitetty terrorismiuhkauksia, minkä lisäksi avajaisiin odotetaan jopa yli 300 000 ihmistä. Kaikki tämä näkyy myös turvatoimissa. 

Kommentti jatkuu kuvien alla. 

Kun lähestyin tapahtumapaikkaa jalan reilun kilometrin päässä sijaitsevan Victor Hugon aukion suunnasta, ensimmäinen poliisien tarkastuspiste tuli vastaan nopeasti. 

Kisa-akkreditointi ja henkilökortti esiin, kantamukset pengottiin tarkkaan.  

Tämä toistui noin 400 metrin kävelyn jälkeen. Ja uudestaan 300 metriä myöhemmin. Poliisien, sotilaiden ja vartioiden paljous oli silmiinpistävää, mutta muuten alueella oli jopa hämmästyttävän vähän ihmisiä. 

Lopuksi reppuni läpivalaistiin ja akkreditointini tarkastettiin Trocadéron pressikeskuksen ovella. 

Kaikki tämä selvästi ärsytti muutamia kyseisissä kortteleissa asuvia, ruokaostoksiaan kantaneita ihmisiä. He ovat saaneet todistella kuuluvansa alueelle jo useiden päivien ajan. 

Avajaisiin osallistuu noin 7 000 olympiaurheilijaa. Poliiseja ja muita turvallisuudesta vastaavia henkilöitä on Seinen ympäristössä arvioiden mukaan lähes 50 000. 

Lue myös:

    Uusimmat