Konservatiivikristillisyys kiehtoo nyt nuoria miehiä – tässä syyt

Nuorten miesten uskonnollisuus on vahvistunut viime vuosina ja myös kiinnostus kristinuskon konservatiivisempiin suuntauksiin on lisääntynyt. 

Viime vuosien aikana tehdyt tutkimukset osoittavat, että nuoret suomalaismiehet ovat uskonnollisempia kuin samanikäiset naiset. Viime vuonna julkaistusta kaupunkiseurakuntien empatia- ja tunnettuuskyselystä selviää, että 42 prosenttia 18–24-vuotiaista miehistä arvioi kirkon arvojen vastaavan heidän omia arvojaan, kun naisista näin arvioi 26 prosenttia.

Millaista on elää Raamatun mukaisesti?

Hanna ja Henri Korpela ovat reformoituja baptisteja, jotka pyrkivät elämään arkeaan Raamatun mukaisesti. 
 

Alta voit katsoa Raamatullinen arki -dokumentin. Katsominen vaatii MTV Katsomo -kirjautumisen.

 

Asian ytimessä.doc -sarjan minidokumentit 

katsottavissa nyt Katsomosta

Lue myös: Hanna ja Henri elävät Raamatun mukaisesti: "Muuta ei tarvita"

Kirkon tutkimus ja koulutus -yksikön tutkimuskoordinaattori ja uskontotieteilijä Jussi Sohlbergin mukaan myös rippikoulututkimuksista selviää, että pojat uskovat tyttöjä selkeästi enemmän kristillisiin arvoihin.

– Jos taas katsoo nuoria miehiä alle 30 ikävuoden ryhmästä, he ovat valmiimpia myös kastamaan lapsensa halukkaammin kuin naiset.

Nuorten miesten kohdalla kiinnostus kristinuskon konservatiivisempiin suuntauksiin ja perinteisiin arvoihin on myös lisääntynyt, joskin joukko Sohlbergin mukaan määrällisesti pieni. 

– Jos tarkastellaan konservatiivisemman kristillisyyden kenttää, niin sieltä haetaan elämään raameja, tiettyä suuntaa ja kurinalaisuutta. Haetaan tietynlaisia haasteita, mikä liittyy hengellisyyden harjoittamiseen. 

– Tässä ajassa on paljon epävarmuutta, maailma on aika monimutkainen ja nopeasti muuttuva. Nämä ovat varmasti tekijöitä, jotka osaltaan vaikuttavat siihen, että jotkut ihmiset kokevat tämänlaisen uskonnollisuuden, hengellisyyden ja elämäntavan mielekkääksi.

Lue myös:

    Uusimmat