Kova riski olympiafinaalissa? Suomen huippuonnistujalla kutkuttava vaihtoehto: "Varmasti käyvät läpi"

Naisten 5 000 metrin olympiafinaaliin juossut Nathalie Blomqvist saa MTV Urheilun asiantuntijalta Tommi Evilältä kovia kehuja asenteestaan. Evilän mukaan loppukilpailussa suomalainen saattaa ottaa kovankin riskin.

Suomen olympiajoukkueen synkkään kisarupeamaan saatiin kirkas valonpilkahdus, kun Blomqvist juoksi perjantaina 5 000 metrin alkueränsä seitsemänneksi ajalla 15.02,75. Suomalainen lunasti historiallisen finaalipaikan tyylikkäästi loppuiskullaan.

Maanantaina Blomqvist asettuu viivalle maailman huippujen kanssa olympiafinaalissa. 

MTV Urheilun asiantuntija Tommi Evilä uskoo, että kisassa lähdetään pitämään kovaa vauhtia, jotta esimerkiksi Kenian kiritykki Faith Kipyegonia pystyttäisiin jollain tavalla haastamaan muiden toimesta. 1 500 metrin ME-nainen on etenkin lyhyemmän matkan ekspertti, mutta hänellä on arvokisakultaa myös viisitonniselta. 

– Kyllä siellä nyt puntaroidaan, että mikä taktiikka tulee olemaan, että pystyttäisiinkö haastamaan. Se tarkoittaisi, että mentäisiin alusta loppuun kovaa. Kipyegonin kanssa on joka tapauksessa vaikeaa. 

Blomqvistin kannalta loppukilpailussa on Evilän mielestä vain voitettavaa. Blomqvistin kesäkuussa Roomassa juoksema Suomen ennätys (14.44,72) on selkeä tavoite finaaliin.

– Vapautuneesti saa juosta. Varmasti käyvät sen nyt läpi, että miten taktiikka lähdetään tekemään. 

Evilä povaa Blomqvistin ottavan mahdollisesti isompaakin riskiä finaalin vauhtirytmityksen suhteen.

– Uskon, että hän haluaa lähteä taistelemaan kovista sijoista. Siellä voi sitten tulla ihan totaalinen kanttaaminenkin, jos oikein tosissaan lähdetään rallattelemaan kovaa kyytiä.

Loppuun Evilä kiittelee suomalaisjuoksijan "tiikerinsilmää" olympianäyttämöllä. 

– Tykkään ennen kaikkea asenteesta, että sinne on lähdetty menestymään. Nathaliella se hyvä fiilis tulee niistä onnistumisista, kovista tuloksista. Tämä on tulosurheilua. Siitä täydet pisteet tässä kohtaa, Evilä päättää.

Lue myös:

    Uusimmat