Suomalaishirmun tilastot enteilevät jopa täysosumaa Pariisissa: "Olen yksi niistä"

Aku Partasella selvä suunnitelma 20 kilometrin olympiakävelyyn: "En lähde vauhdinpitäjäksi" 0:59
Aku Partasella selvä suunnitelma 20 kilometrin olympiakävelyyn: "En lähde vauhdinpitäjäksi".

Kilpakävelijä Aku Partasella on tältä kesältä jo yksi huippuonnistuminen arvokisoista. Nousujohteinen tilasto antaa toiveita myös menestyksestä Pariisin olympialaisissa. 

Partanen kuvaili virettään positiiviseksi kaksi päivää ennen suoritustaan tiistaina Pariisissa. Omasta mielestään hän on nostanut tasoaan viime kaudesta. 

EM-kisoista hän nappasi viidennen sijan Roomassa kesäkuun alussa.  

– Minulla on oikeastaan aina ollut niin, että mitä paremmin menee, niin sitä enemmän tulee nälkää, urallaan yhteensä 19 SM-mitalia ulkona ja sisällä saavuttanut Partanen kommentoi MTV Urheilulle. 

Vuosina 2016-2019 Partasella, 32, oli arvokisoissa vaikeaa. Tuloksina oli peräkkäisinä vuosina kolme keskeytystä ja yksi diskaus. Sittemmin käyrä on lähtenyt jopa jyrkkään nousuun. 

Olympialaiset 2021: 9:s. 

MM-kisat 2023: 6:s. 

EM-kisat 2024: 5:s. 

Nämä ovat Partasen arvokisauran parhaat sijoitukset. Kisoista ensimmäinen käytiin 50 kilometrin matkalla, kaksi viimeisintä 20 kilometrillä, jolla kilpaillaan myös Pariisissa. 

Jos sijoituskäyrä jatkaa nousuaan, askeleita ei olisi enää paljon jäljellä. 

– Kyllä se (mitali) sellainen unelmien täyttymys olisi, mikä tuntuisi varmasti hyvältä, Partanen toteaa hillittyyn tyyliinsä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pariisissa on ollut viime päivinä huima helle. Kävelykisa on uuvuttava suoritus, ja Partanen on tehnyt kaikkensa lämpösopeutumisen eteen. 

Kisa starttaa torstaiaamuna paikallista aikaa kello 7.30, jolloin lämpötilaksi on ennustettu noin 21-22 astetta. 

– En ole huolissani lämpötilasta. Olen varautunut tähän niin hyvin kuin pystyn. 

Itse kävelystä Partanen hakee tasapainoista suoritusta, jossa viimeisen viiden kilometrin matkalla on vielä vara kiristää tahtia muiden huippujen mukana. 

– Uskon, että olen yksi niistä, jotka siinä pääjoukossa kävelevät, mutta en lähde miksikään vauhdinpitäjäksi, Partanen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat