Lidl ei ole lopettanut yhteistyötä ihmisoikeusrikkomuksista epäillyn tekstiilitehtaan kanssa – Lidlin mukaan toimenpiteitä on aloitettu työolojen parantamiseksi

Lidl AOP
Julkaistu 07.03.2019 11:17(Päivitetty 07.03.2019 12:21)

MTV UUTISET – STT

Lidl Suomesta kerrotaan, että yrityksen yhteistyö ihmisoikeusrikkomuksista epäillyn myanmarilaisen tekstiilitehtaan kanssa jatkuu.

– Emme ole lopettaneet yhteistyötä tuotantolaitoksen kanssa, koska sillä tavalla ongelmia ei ratkaista vaan ne siirtyisivät eteenpäin. Paras tapa vaikuttaa asiaan on tuotantolaitoksen työolojen kehittäminen, Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Riikka Pöllänen sanoo tiedotteessa.

Tanskalaisen kansalaisjärjestön Danwatchin raportti paljasti tällä viikolla, että työolosuhteet Lidlille vaatteita ja kenkiä valmistavissa tehtaissa Myanmarissa saattavat olla surkeat. Järjestön raportin mukaan vaatteita tehdään alle kolmen euron päiväpalkalla ja työntekijät tekevät tauotta töitä päästäkseen päivän tavoitteisiin.

Raportin mukaan tehtaan työntekijät kärsivät fyysisestä ja henkisestä väkivallasta ja heiltä on kielletty ammatillinen järjestäytyminen. Lisäksi naisilla teetetään usein raskauskoe ennen työhönottoa, raportista ilmenee.

"Emme hyväksy työntekijöiden oikeuksien loukkaamista"

Lidlin vaatteita tuotetaan 19 tehtaassa Myanmarissa, Lidl kertoo kotisivuillaan. Lidlin mukaan Myanmar on kuitenkin tunnistettu riskimaaksi jo viime syksynä ennen Danwatchin julkaisemaa raporttia. Tiedotteen mukaan Lidl on käynyt viime syksystä lähtien keskusteluja raportissa mainitun tehtaan omistajien, työntekijöiden, työntekijöiden edustajien ja paikallisten viranomaisten kanssa epäkohtien ratkaisemiseksi.

Lisäksi Lidl kertoo tutkivansa raportissa esitettyjä väitteitä paikan päällä Myanmarissa yhteistyössä liikekumppaneidensa kanssa.

Lidl ilmoitti raportin ilmestymisen jälkeen aiemmin tällä viikolla suhtautuvansa vakavasti syytöksiin työntekijöiden oikeuksien loukkaamisesta.

– Emme hyväksy ihmis- ja työoikeuksien loukkaamista missään muodossa, yrityksen viestintäjohtaja Pilvi-Sisko Riikonen kuvaili.

Lue lisää: Lidlin halpavaatteita tehdään surkeissa oloissa Myanmarissa – Lidl: Emme hyväksy ihmisoikeusloukkauksia

Juttua täydennetty klo 12.21.

Tuoreimmat aiheesta

Päivittäistavarakauppa