"Liero kaveri" – painihirmu Arvi Savolaisen olympiapaukku vesittyi katkeralla tavalla

Suomalaispainija Arvi Savolainen puolivälierätappio kuubalaista Gabriel Rosilloa vastaan Pariisin olympialaisissa kulminoitui kahteen hetkeen tiistaina. Päivän molemmilla suomalaispainijoilla on vielä tappioista huolimatta pronssisauma keräilyerien kautta. 

Savolainen taipui viime syksyn maailmanmestarille lukemin 2–5. Ottelu oli tasokasta ja kovatempoista vääntöä alusta loppuun. 

– Ehkä se kulminoitui siihen, että kaveri teki taaksemenon. Yritin itse olla aktiivinen ja mennä röyhkeästi päälle, mutta kaveri haistoi sen liikeyrityksen. Siinä oli hänellä ajoitus kohdallaan, ja hän nappasi siitä kaksi pistettä, EM-hopeamitalisti Savolainen harmitteli. 

Suomalaisen loistopaikka matossa vesittyi puolestaan aivan ratkaisuhetkillä. 

– Minulla oli sauma rullata kaveri ja ottaa sitten kaksi pistettä. Se oli tosi lähellä. Kaveri vain jotenkin pystyi venkoilemaan siitä pois. Hän oli menossa jo, kaveri oli jo sylissä. Hän ei kuitenkaan kääntynytkään, vaan muljahti johonkin toiseen suuntaan. Kaverin hyvyyttä, suomalainen kehui. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Myös valmentaja Juha Lappalainen piti tätä hetkeä käänteentekevänä. 

– Hän (Rosillo) on aika liero kaveri. Arvi sai niin hyvän vyörytysstartin siihen, oli kiikun kaakun, että hän pyörähtää. Hyvin hän siinä venkuloi, Lappalainen linjasi.  

Päivän avausottelussa Savolainen voitti Algerian Fadi Rouabahin helposti 4–0. Tokion olympialaisissa Savolainen kaatoi Rosillon avauskierroksella, mutta sen jälkeen kuubalaisen ura on ollut kovassa nosteessa. Siitä merkkinä MM-kulta viime syksyltä. 

Keräilyeriin?

Molemmat tiistaina suomalaispainijat, Savolainen ja 77-kiloisten Jonni Sarkkinen joutuvat nyt jännittämään iltasession välierätuloksia. 

Jos Rosillo voittaa 97-kiloisten ykkössijoitetun, painoluokan armenialaishirmun Artur Aleksanyanin, Savolainen painii vielä keskiviikkona. Sarkkinen jännittää puolestaan armenialaisen Malkhas Amoyanin puolesta semifinaalissa Japanin Nao Kusakaa vastaan. 

Molemmat ottelut ovat ennakkoasetelmiltaan aika lailla 50–50. Rosillo voitti Aleksanyanin MM-kisoissa viime syksynä.  

– En hirveän montaa euroa uskaltaisi kummalekaan laittaa, Savolainen kommentoi asetelmia.  

Voitolla keräilyerissä pääsisi pronssiotteluun. 

Tiistain välierät otellaan Suomen aikaa kello 19.15 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat