Liitot käärmeissään koulutuksen lisäleikkauksista: "Osaajapula on valtaisa"

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on käärmeissään ammatillisen koulutuksen lisäleikkauksista. Ammattijärjestön mukaan Suomeen ei saada riittävästi osaavaa työvoimaa ilman ammatillista koulutusta.

OAJ on pöyristynyt budjettiriihen päätöksestä leikata ammatillisesta koulutuksesta 20 miljoonaa lisää, kevään kehysriihessä jo aiemmin sovitun sadan miljoonan lisäksi. 

– Osaajapula on niin valtaisa nyt. Yrityksiltä tulee viestiä, että he tarvitsevat lisää osaajia, sanoi OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto Huomenta Suomessa.

Puheenjohtaja muistutti, että Suomen talouskasvu vauhdittuu vain koulutukseen ja osaajiin panostamalla.

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n puheenjohtaja Patrik Tanner pitää leikkauksia osoituksena ammatillisen koulutuksen arvostuksesta ja ymmärryksestä.

– Täytyy ymmärtää, että lukio ja ammatillinen koulutus ovat täysin tasavertaiset koulutukset. Mutta silti ammatillisesta koulutuksesta on leikattu viimeisen 10 vuoden aikana todella paljon verrattuna muihin koulutusasteisiin.

OAJ:n mukaan leikkauksen kokonaissumma tarkoittaisi esimerkiksi noin 1600 opettajan vähennystä. Järjestö muistuttaa, että osaajien tarve esimerkiksi tekniikan ja terveydenhuollon parissa on suuri.

Lue myös:

    Uusimmat