Linnea Leinon ja Anssi Heikkilän tanssiesityksen uskalias päätös häkellytti TTK:ssa: "Minulla on kova luotto"

Linnea Leino asetti Anssi Heikkilälle hyvin uudenlaisen haasteen TTK:ssa 4:23
Linnea Leino asetti Anssi Heikkilälle hyvin uudenlaisen haasteen TTK:ssa

Linnea Leino ja Anssi Heikkilä olivat Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman toisen lähetyksen paras pari. Leinon tarina oli suuri haaste Heikkilälle koreografiaa miettiessä.

Toinen Tanssii Tähtien Kanssa  -lähetys nähtiin sunnuntaina 15. syyskuuta, ja jaksossa teemana olivat tähtioppilaiden omat tarinat. Näyttelijä Linnea Leino  ja tähtiopettaja Anssi Heikkilä  selvittivät tiensä illan parhaaksi pariksi tuomaripisteiden ja yleisöäänien perusteella.

Kaksikko kertoi MTV Uutisille suoran lähetyksen jälkeen saavutuksen tuntuvan uskomattomalta. Heidän quickstepinsa sai tuomareilta myös kauden ensimmäisen yhdeksikköjen rivin. 

– Siis ihan, huh. Tuntuu, että olen niin väsynyt ja niin onnellinen, etten osaa sanoa mitään, Leino hehkutti. 

– On se supermahtavaa, että se työ, mitä me tehdään tuolla, niin sai tuollaisen palkinnon. On se tosi kiva, Heikkilä komppasi. 

Koreografian laatiminen tähän tanssiin oli Heikkilällekin uudenlainen haaste. Jaksossa Leinon oma tarina kertoi masennuksesta, jota hänellä itselläänkin on vuosien saatossa ollut eri muodoissa. 

Tarinan pääviesti oli se, etteivät ulkopuoliset ihmiset välttämättä tajua, millaista sisäistä kamppailua kullakin saattaa olla meneillään, vaikka päällisin puolin asiat vaikuttaisivat olevan hyvin. Parin tanssilaji quickstep sen sijaan on hyvin kepeämielinen ja iloinen tanssilaji. 

– Puhutaan nyt masennuksesta ja aroista aiheista, ja sitten meillä on quickstep tanssina. Mutta se meni ihan hyvin mielestäni kuitenkin, Heikkilä totesi. 

Kun Leino kertoi Heikkilälle aiheesta, jonka haluaa oman tarinansa myötä tuoda ilmi, hän teki myös opettajalleen selväksi sen, ettei se ole asia, josta täytyisi puhua hänen kanssaan varoen. 

– Ilmoitin, ettei tämä ole mitenkään sellainen (asia), että sen ympärillä täytyisi mitenkään varoa. Sen takia ollaan pystytty aika täysillä lähteä tekemään, Leino täsmensi. 

– Ja meillä on muutenkin aika avoin kommunikaatio, kun juttujen taso vaihtelee. Välillä on kevyempää, välillä vakavampaa. Suu ei pysähdy kyllä kovinkaan paljon salilla, Heikkilä totesi. 

– Joo kaikki kerrotaan, Leino huikkasi. 

– Liikaakin joskus jopa, Heikkilä naurahti.

Ennen kauden alkua Leino kertoi pyytäneensä Heikkilältä, että voisivatko he toteuttaa jossain tanssiesityksistään erään asian, jota hän ei tähän mennessä ole tarkentanut. Edellisessä jaksossa parin koreografian lopussa nähtiin näyttäviä heittoja, mutta Leinon ja Heikkilän mukaan kyseessä ei vieläkään ollut Leinon salainen toive. 

– Ehkä ensi viikolla tulee jotain siihen viittaavaa. Mikäli saadaan se toimimaan, Heikkilä vihjasi. 

Leinon mukaan heitot itsessään eivät loppujen lopuksi olleet valtava haaste treenatessa. Nostettavalta, eli tässä tapauksessa Leinolta, heitot vaativat ennen kaikkea puristusvoimaa ja sitä, että hän jännittää lihaksensa heittojen aikana. Harjoituksissa ei haavereita käynyt. 

– Aina kun tekee jotain nostoja, niin numero ykköseni on se, ettei toiselle saa käydä mitään. Jos minulle käy jotain, se on ok, mutta nostettavalle ei saa käydä mitään, se on minun prioriteetti ykkönen aina, kun käydään tekemään jotain, Heikkilä painotti. 

– Ja minulla on kova luotto Anssin taitoihin nostaa. Olen vaan, että ok, jos sanot että tehdään noin, niin mä hyppään tohon noin ja luotan siihen, että Anssi pitää kiinni, Leino lisäsi. 

Katso alla olevalta videolta Linnea Leinon ja Anssi Heikkilän toinen TTK-tanssi.

Linnea & Anssi - Mr. Pinstripe Suit 3:18

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat