Kokosimme maanantain iloksi Brightside.me-sivston innoittamina kokoon söpöjen eläinten kavakadin. Näitä kuvia et taatusti voi katsoa vinkaisematta!
Saammeko esitellä: Vyötiäinen
Vyötiäinen on pieni nisäkäs, joka muistuttaa panssaroitua siiliä. Sen kehoa peittää rustosta ja luusta muodostunut paksu kilpi. Vyötiäisiä on nimetty kilvestä löytyvien "vöiden" mukaan: yhdeksänvyövyötiäisellä on yhdeksän suomujen muodostamaa poikittaista vyötä.
Saammeko esitellä: Hoikkalori
Lorit ovat puoliapinoihin kuuluvia nisäkkäitä. Niitä elää luonnossa Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Ne liikkuvat hitaasti, ja niillä on valtavat silmät!
Saammeko esitellä: Vompatti
Vompatti synnyttää touko–heinäkuussa yhden poikasen. Se kehittyy aluksi muiden pussieläinten tapaan emon pussissa.
Saammeko esitellä: Siili
Lemmikkisiilit ovat tavallisesti afrikkalaisia kääpiösiilejä. Se on eri asia kuin pihassasi rymyävä villisiili. Eurooppalainen siili on rauhoitettu, eikä sitä saa ottaa lemmikiksi.
Saammeko esitellä: Nokkasiili
Nokkasiilejä elää Australiassa ja Uudessa-Guineassa. Ne ovat munivia nisäkkäitä, kuten vesinokkaeläin! Kun naaras on synnyttänyt, se huoltaa poikasta yksin – uros ottaa hatkat heti parittelun jälkeen.
Saammeko esitellä: Panda
Tiesitkö, että söpöillä pandoilla on oma paikkansa myös politiikassa? Kiina on perinteisesti antanut niitä diplomaattisiksi lahjoiksi muille maille. Tätä kutsutaan pandadiplomatiaksi. Nykyisin pandoja lainataan Kiinasta muiden maiden eläintarhoihin, ja niistä joutuu maksamaan jopa miljoonan dollarin vuosivuokraa. Jos eläintarhassa asuva panda poikii, poikanen on Kiinan omaisuutta.
Saammeko esitellä: Chinchilla
Tiesitkö, että chinchillan poikaset syntyvät karvaisina ja silmät avoinna. Chinchilla on pitkäikäinen lemmikki. Luonnossa se on hyvin uhanalainen.
Saammeko esitellä: Dromedaari
Dromedaarit ovat kiima-aikana usein hyvin ärhäköitä! 15 kuukauden raskauden päätteeksi syntyy poikanen, josta emo huolehtii vuosia.
Lopuksi vähän pupuja!
Ja vielä, tästä siilivideosta tuli hitti – eikä syyttä:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Lähteet: Wikipedia, Zsl.org, Suomensiiliyhdistys.fi