Maailman ykköspelaaja livahti kuin koira veräjästä – nyt puhuu dopingepäilyn sijaiskärsijä: "Asia ei ole niin"

Tämän hetken maailman parhaan tennispelaajan Jannik Sinnerin dopingnäytteistä löytyi keväällä kiellettyä ainetta, mutta italialainen ei saanut rangaistusta. Asian käsittely jatkuu kuitenkin Urheilun kansainvälisessä vetoomustuomioistuimessa. Suurimman syyn tennistähden positiivisista dopingnäytteistä sai fysioterapeutti Giacomo Naldi, joka on nyt kommentoinut asiaa Leggon haastattelussa.

Italialainen Sinner voitti viime viikolla Shanghain masters-turnauksen loppuottelussa Novak Djokovicin ja vahvisti asemiaan maailmanrankingin kärjessä. Menestyksestään huolimatta italialaistähti elää epävarmuuden keskellä.

Kahdesta Sinnerin viime keväänä antamasta dopingnäytteestä löytyi jälkiä klostebolista, anabolisesta steroidista, joka löytyy Maailman antidopintoimiston WADAn kiellettyjen aineiden listalta. Tenniksen dopingrangaistukset jakava ITIA (International Tennis Integrity Agency) ei kuitenkaan määrännyt Sinnerille kilpailukieltoa, koska katsoa dopingaineen päätyneen tennistähden elimistöön tästä riippumattomista syistä. 

Sinnerin antaman selvityksen perusteella syypääksi löytyi fysioterapeutti Giacomo Naldi, joka oli hieronut Sinneriä lisättyään klostebolia sisältävää suihketta sormessaan olleeseen haavaan. Naldi puolestaan oli saanut klostebol-suihkeen fysiikkavalmentaja Umberto Ferraralta. Asian tultua julki elokuussa, Sinner erotti Naldin ja Ferraran taustajoukoistaan. 

Tapauksessa syylliseksi nostettu Naldi kommentoi tapausta lyhyesti italialaiselle Leggolle.

– Olen pahoillani tapahtuneesta, kuten kaikki muutkin. En voi sanoa muuta, koska valitettavasti asian käsittely on kesken, Naldi sanoi Leggon mukaan.

– Toivon, että voin ennemmin tai myöhemmin kertoa, mitä tapahtui. Suuri yleisö on tulkinnut tämän tarinan niin, että se oli vain minun syytäni. Asia ei kuitenkaan niin, kuten jokainen päätöksen lukenut tietää. Ymmärrän, että kaikki eivät ole niin tehneet, Naldi sanoi.

Naldi kertoo suhteensa Sinneriin olevan tapahtuneesta huolimatta lämmin. Sosiaalisessa mediassa hän on saanut osakseen vihaa tapahtuneen johdosta.

– Johtuen siitä, että tämä tarina on kerrottu vähän huonosti.

Lue myös:

    Uusimmat