Tennistähti jyrähtää Jannik Sinnerin dopingkohusta: "Naurettavaa"

Nick Kyrgios on ottanut voimakkaasti kantaa Jannik Sinnerin välttämään kilpailukieltoon. Tenniksen maailmanykkönen kärähti kahdesti dopingista maaliskuussa, mutta selvisi tuoreen tutkinnan jälkeen ilman rangaistusta.

Sinnerin dopingnäytteistä löytyi klostebolia maaliskuun Indian Wells -turnauksen aikana. Tenniksen etiikkaa valvova elin ITIA vei asian riippumattoman tuomioelimen päätettäväksi, joka totesi Sinnerin syyttömäksi dopingrikkeeseen.

Tuomioelin totesi, että Sinnerin elimistöön päätyi vahingossa kiellettyä ainetta, kun hänen fysioterapeuttinsa hoiti sormessaan ollutta haavaa suihkeaineella ja hoiti tämän jälkeen tennistähteä ilman käsineitä.

Ilmoitus tuli alle 24 tuntia sen jälkeen, kun Sinner julistettiin Cincinnatin avoimen tennisturnauksen voittajaksi. Australialainen tennistähti Kyrgios ei kuitenkaan ole niellyt tuomiota pureskelematta.

– Naurettavaa. Oli se sitten vahingossa tai suunniteltua, sinut testataan kahdesti ja näytteissäsi on kiellettyä ainetta... Sinut pitäisi hyllyttä kahdeksi vuodeksi. Sinun suoritustasi parannettiin. Hierontavoide… Joo kiva, Kyrgios kirjoitti X:ssä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Kyrgiosin tunteenpurkaus sai aikaan useita vastauksia. Osa oli Kyrgiosin kanssa vahvasti eri mieltä.

– Hänen suorituksiaan EI parannettu, aineen määrä on minimaalinen, se ei edes parantaisi pienen eläimen suorituskykyä. Voimme puhua siitä, onko päätös oikeudenmukainen vai ei, kun tarkastelemme aiempia tuomioita, mutta tieteellisesti meillä ei voi olla mitään epäilyksiä suorituskyvyn muutoksista, eräs X-käyttäjä kommentoi.

Kyrgios vastasi kommenttiin nostamalla esiin Indian Wellsin palkintorahat ja pisteet, joita Sinnerille ei dopingkärynsä vuoksi enää suotu. Sinner selvisi turnauksessa välierävaiheeseen saakka.

– Miksi he sitten ottivat palkintorahat ja pisteet pois? Tekikö hän siis jotain väärin vai ei? Koska he sanoivat, että hän ei läpäissyt kahta testiä, Kyrgios jatkoi.

Riippumaton tuomioelin totesi, että kiellettyä ainetta löydettiin alle gramman miljardisosan verran. Ja koska määrä oli niin pieni, aineen ei katsottu edesauttaneen Sinnerin suoritusta.

Juttua muokattu 21.8. kello 10.27: Korjattu muotoilua Sinnerin antamasta selvityksestä: lääkeainetta päätyi tennispelaajan kehoon omaa haavaansa hoitaneen fysioterapeutin käsien kautta, eikä Sinnerin haavanhoidon yhteydessä, kuten jutussa alun perin annettiin ymmärtää.

Lue myös:

    Uusimmat