Max Verstappenille sanktioita – Toto Wolff: F1 muuttui peruuttamattomasti

Max Verstappenin Meksikon GP:ssä saamat rangaistukset toimivat ennakkotapauksina, Mercedeksen tallipomo Toto Wolff uskoo. 

MM-sarjan kärjessä oleva Red Bullin Verstappen sai sunnuntain kisassa kaksi 10 sekunnin aikarangaistusta taistelutilanteistaan McLarenin Lando Norrisia vastaan. Yksi tuli Norrisin kiilaamisesta ulos radalta ja toinen edun saavuttamisesta radan ulkopuolella ajamisesta. 

Viikko aiemmin Texasissa Verstappen selvisi vastaavanlaisesta kiilaustilanteesta sanktiotta, ja tuolloin tuomaristo muisti Norrisia, joka hyötyi visiitistä ratarajojen ulkopuolella. 

– Viime viikolla tuo oli ok, tällä viikolla tuli 20 sekunnin rangaistus. Se on, mitä on. Jatkan kilvanajoa, Verstappen tokaisi. 

Mercedeksen Toto Wolff näki tuomariston päätöksessä isompia merkityksiä. 

– Kuljettaja kokeilee aina rajoja, ja jos sääntöjen toteutus tai tulkinta mahdollistaa tietynlaisen ajamisen, Maxin kaltainen kuljettaja hyödyntää sitä, Wolff kommentoi.

– Nyt näimme uuden tulkinnan noista säännöistä. Luulen, että tämä muuttaa tavan, jolla kuljettajat ajavat kilpaa tulevaisuudessa. Emme näe enää tuollaista. 

Wolff epäilee, että jatkossa kuljettajien on jätettävä tilaa ohitusta mutkan ulkoreunasta hakevalla vastustajalle, jos tämä on rinnalla. 

– Myöhään jarruttaminen ja vastustajan ajattaminen radan ulkopuolelle niin, että olet itsekin ulkona radalta, ei nähdäkseni ole enää sallittua. 

Red Bullin tallipomon Christian Hornerin mielestä kisatuomarien ja kuljettajien olisi syytä keskustella aiheesta yhdessä. Horner ei halua sitä, että kilpailutilanteita hillitään ennakolta liiallisilla säännöillä. 

– Kilpa-ajamisen perusteissa on ollut jo vuosia ajatus, että jos olet mutkan sisäreunassa, hallitset mutkan tapahtumia, Horner totesi. 

F1-kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Brasiliassa. 

Lue myös:

    Uusimmat