Tuntuuko kauppalasku joskus hipovan pilviä? Nappaa tästä kätevät vinkit sen hillitsemiseen.
Ruokalistaan vaihtelua ja herkullisia ideoita Makuja-osiosta!
Ruuan hinnan nousun myötä kauppalaskut tuntuvat vain kallistuvan. Voit kuitenkin säästää pitkän pennin, jos hieman suunnittelet arkeasi
Älä maksa turhasta!
Nappaatko kaupassa käteesi ensimmäiseksi osuvan leipäpussin hintoja vertailematta? Usein tunnetut merkit ja tuotteet maksavat enemmän vain siksi, että tuotteet ovat tunnettuja.
Vertaile litra- ja kilohintoja, niin tulet huomanneeksi ne oikeasti edullisimmat tuotteet.
Tartu tarjouksiin
Jos olet tarjoushullu, et muusta puhukaan. Mutta tarjouksien etsimisen ei tarvitse viedä tunteja aikaa keneltäkään ja jos löydät hyviä, voit todella säästää niiden avulla jonkin verran rahaa.
Tarkista siis sunnuntain lehden tarjoukset tai lähimarkettisi alennukset ja kanta-asiakasedut.
Muista kuitenkin, ettei tarjousten perässä kannata ajaa pitkiä matkoja tai ostaa laatikkokaupalla jotain vain siksi, että se on tarjouksessa.
Osta aina tarpeeseen
Älä sorru ostamaan tarjouksessa olevia turhakkeita tai mene kauppaan nälkäisenä, sillä silloin tulet ostaneeksi kaikkea mitä sinun tekee mieli, kun sinun tulisi ostaa vain tarvitsemiasi asioita.
Kausituotteet kunniaan
Jos halajat mansikoita tammikuussa, saat maksaa niistä paljon enemmän kuin kesällä mansikkasesongin aikaan. Toki mansikkakausi lienee meneillään jossain päin maailmaa tammikuussakin, mutta tuolloin herkut useimmin kiikutetaan ulkomailta ja tulevat pöytääsi painavamman hintalapun ja hiilijalanjäljen kanssa. Suosi tuotteita siis niiden sesongin aikaan.
Vuodenajasta riippuen voit myös säästää rahaa ostamalla lähiruokaa suoraan viljelijän marketista – ja samalla tulet tukeneeksi paikallisia yrittäjiä.
Suunnittele ateriasi etukäteen
Jokainen tietää, että kauppaan suuntaaminen ostoslistan kanssa auttaa pysymään budjetissa, mutta myös viikoittainen ateriasuunnitelma saattaa auttaa säästämään. Valitse jokin seuraavan viikon päivä, ja aloita suunnittelemaan ostoslistaasi siitä eteenpäin. Kun tiedät, mitä tiistaina ja keskiviikkona valmistat, voit napata raaka-aineet mukaan jo maanantain kauppareissulla.
Aterioiden suunnittelu ei pelkästään auta sinua ostoksien teossa, vaan vältät samalla myös tarpeettomat kauppareissut. Se taas puolestaan säästää bensalaskussa ja vähentää kuukausimenojasi kaiken kaikkiaan.
Pakasta
Tee ruokaa valmistaessasi vähän ylimääräistä ja pakasta se myöhempään käyttöön. Voit esimerkiksi pakastaa keittoja pienissä kertapakkauksissa: mikäli kiireessä tahdot välttää kalliiksi käyvää ulkona syömistä, nappaa pakkasesta keittoannos ja lämmitä se.
Saat edullisen ja terveellisen ruuan eteesi minuuteissa – joka on kaiken lisäksi kotona valmistettu. Sama koskee hedelmiä: osta kauden suosikkeja, pakasta niitä ja käytä myöhemmin vaikkapa hedelmäisiin smoothie-juomiin.
Perusta puutarha
Oma pieni puutarha tuo raikkaat, tuoreet ja edulliset tuotteet suoraan kotiisi. Kun kerran saat puutarhasi käyntiin ja kasvamaan, huomaat, että kotikasvatetut tuotteesi tulevat todella paljon halvemmaksi – paljon edullisemmaksi, kuin vaikkapa kauden kasvikset paikallisen viljelijän myymänä.
(MTV3)
Lähde: womansday.com