Mies pyysi lupaa koskettaa 13-vuotiaan intiimialueita uimahallissa – hovioikeus vapautti syytteistä, mutta määräsi pojalle korvaukset

Helsingin hovioikeus on hylännyt syytteet tapauksessa, jossa vuonna 1989 syntynyt mies oli kysynyt 13-vuotiaalta pojalta lupaa koskea tämän haaroväliä.

Käräjäoikeus oli tuominnut miehen komen kuukauden ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä. Mies valitti asiasta ylempiin oikeusasteisiin.

Osoitti haaroväliä ja pyysi lupaa koskea

Tapaus sattui Helsingissä Itäkeskuksen uimahallissa kesäkuussa 2018. Mies oli kohdannut uimahousuihin pukeutuneen 13-vuotiaan pojan portaissa ja kysynyt tältä englanniksi, saako hän koskettaa pojan haaroja. Hän oli selventänyt viestiään lisäksi osoittamalla haaroväliä ja toistamalla hiljaa esittämänsä kysymyksen.

Pojan vastattua kieltävästi oli mies vielä seurannut häntä jonkin matkaa pukuhuoneeseen, mutta sen jälkeen poistunut uimahallin puolelle.

Poika oli ilmoittanut tapauksesta aikuisille, jotka lähtivät etsimään miestä. Tämä tavattiin poreammeesta ja paikalle kutsuttiin poliisi selvittämään asiaa.

Poikaa pelotti tapahtuman jälkeen ja hän oli jonkin aikaa jättänyt käymättä uimahallissa.

Pojalle korvauksia

Hovioikeus katsoi, että koska mies oli kieltävän vastauksen jälkeen jättänyt pojan rauhaan, oli hän luopunut rikoksesta vapaaehtoisesti. Siksi häntä ei rangaista rikoksen yrityksestä.

Mies määrättiin kuitenkin käräjäoikeuden tuomion mukaisesti maksamaan pojalle kärsimyskorvauksia 1000 euron verran.

Video: Seksuaalisten hyväksikäyttöasioiden määrät ovat kasvaneet kymmenillä prosenteilla korona-aikana. Tästä ilmiössä on kyse.

Seksuaalisten hyväksikäyttöasioiden määrät ovat kasvaneet kymmenillä prosenteilla korona-aikana 1:50

Lue myös:

    Uusimmat