Mitä jätimpi, sen nätimpi: Mäntsälässä haviteltiin suurimpien kasvisten titteleitä – tältä näyttää liki 470 kilon kurpitsa

Mäntsälässä Uudellamaalla järjestettiin eilen lauantaina Suomen Jättikasvisyhdistys ry:n järjestämät vuotuiset jättikasvisten SM-kilpailut.

Esimerkiksi kurpitsoista ei ennen kisoja paljoa hiiskuttu, mutta toiveissa oli hirmuinen jättiläinen. Suurimman kurpitsan tittelin vei nimiinsä kärköläläinen Maija Karvinen 465,8 kilon painoisella möhkäleellään.

Pitkän pullokurpitsan ennätys meni mäntsäläläisille Elina ja Matti Vuorelle, joiden pullokurpitsa oli 389,5 senttimetriä pitkä, mikä rikkoi edellisen ennätyksen puolella metrillä.

Monien mestaruuksien haltijan Mika Tiilikaisen munakoiso painoi 2,445 kiloa. Ennätyskurkku painoi 10,58 kiloa ja pituutta sillä oli 90,5 senttimetriä.

Painavimman lantun kohdalla vaaka näytti noin 14 kiloa, perunan 1,225 kiloa ja porkkanan kohdalla noin kilon. Suurin tomaatti painoi 1,970 kiloa.

Suomen Jättikasvisyhdistys on perustettu vuonna 2010 innokkaiden jättikasvisten kasvattajien toimesta. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jättikasvisten kasvatusta Suomessa.

Kaikki voittajat ja ennätykset löydät yhdistyksen sivuilta.

Katso jutun alusta kuvakooste jättikasviksista.

Lue myös:

    Uusimmat