Mitta täyttyi: Ilves ja Pelicans kokivat hirveitä menetyksiä CHL:ssä – "Todella törkeä"

Mikä on CHL:n tulevaisuus? Liigaviikossa puitiin sarjan raastavia ongelmakohtia 5:00
Mikä on CHL:n tulevaisuus? Liigaviikossa puitiin sarjan raastavia ongelmakohtia.

Jääkiekon CHL:ässä kovan otteluruuhkan keskellä pelanneet Ilves ja Pelicans kokivat keskiviikon vieraspelireissuillaan karmeita menetyksiä.

Kolmella kolmea vastaan pelatessa Rouenin Vincent Nesa pysäytti taitavan tshekkipakin viiden minuutin rangaistuksen arvoisesti. Gazda jäi tuskissaan pyörimään jään pintaan, mutta Rouen selvisi alivoimasta. Ilves ratkaisi 4–3-voittonsa vasta voittolaukauskisassa.

Ilves koki kamppailussa toisenkin menetyksen, kun nuori hyökkääjä Eemil Laurell syöksyi olkapää edellä laitaan. Ottelu pelattiin vanhaa mallia olevassa kaukalossa, ei siis nykypäivän joustokaukalossa, jollaisia SM-liigan areenat ovat olleet jo liki kymmenen vuotta.

Seuran urheilujohtaja Timo Koskela ei halunnut kertoa yksityiskohtia Gazdan ja Laurellin loukkaantumisista, mutta osoitti kritiikkinsä yleisesti CHL-pelien aiheuttamia loukkaantumisia kohtaan.

– Gazdaan kohdistunut taklaus oli todella törkeä, Koskela kommentoi MTV Urheilulle torstaina.

– Yleisellä tasolla ihmetyttää kovasti, miksi CHL:ssä niin sanottu joustokaukalo ei ole pakollinen, vaan on edelleen joukkueita, kuten Rouen, joiden kotikentällä pelaajien loukkaantumisriski kasvaa valtavasti johtuen olosuhteista, kun pelaajat muutenkin pelaavat todella väsyneinä otteluruuhkan keskellä tällä hetkellä, Koskela viittasi Laurellin loukkaantumiseen.

Pelicans menetti kaikki sentterinsä

Myös Pelicansissa kävi hirvittävä kato ottelun aikana. Lahtelaiset hakivat järkälemäisen 3–2-voiton kovia tshekkitähtiä vilisevästä HC Dynamo Pardubicesta, mutta hinta oli kova.

– Menetimme kaikki neljä sentteriämme. Kaikki, jotka aloittivat pelin, eivät pelanneet lopussa. En ole koskaan ollut tällaisessa pelissä. En tiedä, mitkä säännöt ovat täällä, mutta minulla on vähän kysymyksiä ottelun jälkeen, päävalmentaja Juhamatti Yli-Junnila äimisteli CHL:n ottelunjälkeisessä haastattelussa.

Yksi menetyksistä oli itse aiheutettu, sillä Konsta Hirvonen ajettiin ensimmäisessä erässä suihkuun laitataklauksen takia. Ainakin ruotsalaissentteri Patrik Carlsson ja tshekkipuolustaja Michal Jordan loukkaantuivat.

Yli-Junnilan kommentin mukaan myös Rasmus Kumpulainen ja Miro Väänänen olisivat siis pudonneet kokoonpanosta ottelun aikana.

MTV Urheilun tavoittama urheilujohtaja Janne Laukkanen ei halunnut täsmentää, mihin Yli-Junnilan kritiikki tarkalleen ottaen liittyi, mutta vahvisti, että Pelicansille jäi selviteltävää Tshekin illasta.

On joka tapauksessa selvää, etteivät liigaseurat ole hyvillään taloudellisestikin kalliiksi tulevien CHL-matkojen aiheuttamista pelaajamenetyksistä.

– Nämä ovat pelejä, joihin on luvattu mennä, ja ne on tavalla tai toisella kestettävä, Laukkanen totesi loukkaantumisista.

Lue myös:

    Uusimmat