Patrik Laineen lähdön syistä rankkoja väitteitä – nyt tuli ensimmäinen puheenvuoro pukukopin sisältä

Columbus Blue Jacketsista siirron Montreal Canadiensiin saaneesta Patrik Laineesta on riittänyt paljon puhetta viime aikoina.

NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmaan kesken viime kauden kirjautuneesta Patrik Laineesta on annettu paljonpuhuvia lausuntoja sekä ennen siirtoa että sen jälkeen.

Blue Jacketsin GM Don Waddell kuvaili viime viikonloppuna ennen Laineen Montreal-siirtoa suomalaishyökkääjän tilanteen olevan sellainen, jollaista hän ei ole omalla urallaan kohdannut aiemmin.

– En tunne Patrikia, en ollut täällä viime vuonna. Hän meni (hoito-) ohjelmaan ja hän on hyvin äänekkäästi ilmaissut, ettei halua olla täällä. Pukuhuoneessa oli meneillään kaikenlaista, eikä hän halua (jatkaa Columbuksessa), Waddell sanoi.

Montreal-kaupan jälkeen The Athleticin pitkän linjan NHL-toimittaja Aaron Portzline kertoi omia tietojaan pukukopin tapahtumista Bishop and Friends -ohjelmassa. Hän kertoi joukon konkaripelaajia vaatineen Lainetta ulos joukkueesta. 

– Tiedätte, millainen hyvä pukukoppi on, olette nähneet sen. Pelaajat ilmoittivat, että "teidän täytyy saada Laine ja (Elvis) Merzlikins pois täältä", Portzline sanoi.

Nyt Patrik Laineesta ja Columbuksen pukukoppihengestä kysyttiin viime kauden tulokaspelaajalta ja nuorisotähdeltä Adam Fantillilta, jolla ei tietenkään ollut ensi käden tietoa edeltävien kausien tapahtumista.

Dropping the Gloves -ohjelmassa vieraillut Fantilli oli Waddellin kommenteista lähinnä hämmentyneen oloinen.

– En oikein tiedä, koska meillä oli niin mahtava ryhmä kavereita pukuhuoneessa. Meillä on ollut mahtavaa kaukalossa. Ehkä se, mitä tahansa saattoikin tapahtua, juontaa juurensa vuoden alkuun aikaisemman valmentajamme (Brad Larsen) alaisuudessa. Se on ainoa asia, mikä minulle tulee mieleen, koska kapteenimme ovat tehneet loistavaa työtä saadakseen ympäristön tuntumaan kaikille hyvältä. Minä voin puhua vain omasta kokemuksestani, ja minun tietääkseni ei tapahtunut mitään sellaista, joka olisi saanut hänen olonsa tuntumaan epämukavaksi pukukopissa, Fantilli kommentoi.

Jos Laineesta on viimeaikaisten tietojen perusteella muodostunut kuva pukukopin myrkyttäjänä, Fantilli antoi tamperelaisesta täysin päinvastaisen käsityksen. Columbus-superlupaus puhui laiturista pelkästään ylistävään sävyyn.

– Patty teki paljon vuokseni, kun tulin joukkueeseen. Hän antoi minun yöpyä luonaan ja vei minua illallisille. Joten hän oli loistava joukkuekaveri minulle. Toivon rehellisesti hänelle kaikkea parasta.

Fantilli kertoi myös puhuneensa Laineen kanssa hiljattain.

– Selvästikin hänellä oli henkilökohtaisia asioita, joita hänen piti hoitaa. Siksi hän kirjautui ohjelmaan. Olen puhunut hänen kanssaan ja hän vaikuttaa voivan hyvin, ja vaikuttaa siltä, että hän on valmis palaamaan lajiin ja sen arkeen. Hänestä tuntui, että hän tarvitsi maisemanvaihdoksen. Nyt hän sai sen, Fantilli summasi.

Lue myös:

    Uusimmat