MT-gallup: Yli puolet tyytymättömiä Orpon toimintaan ulkopolitiikan johdossa

Stubbin toimintaan ulkopolitiikan johdossa tyytyväisiä on lähes kolme neljästä vastaajasta.

Maaseudun Tulevaisuuden kyselyyn vastanneista yli puolet on tyytymättömiä pääministeri Petteri Orpon (kok.) toimintaan Suomen ulkopolitiikan johdossa.

Erittäin tyytymättömiä pääministerin toimiin on kolmannes vastaajista, hieman tyytymättömiä reilu viidennes. Tyytyväisiä on yhteensä noin kolmannes.

Presidentti Alexander Stubbin toimintaan ulkopolitiikan johdossa tyytyväisiä on puolestaan lähes kolme neljästä vastaajasta.

Reilu neljännes vastaajista kertoo olevansa presidentin toimintaan erittäin tyytyväisiä ja 45 prosenttia jossain määrin tyytyväisiä. Tyytymättömiä on 15 prosenttia vastaajista.

Sekä presidentti että pääministeri saavat oppositiopuolueita kannattavilta heikompia arvosanoja kuin hallituspuolueita äänestäviltä.

Stubbin toimintaan tyytyväisiä on enemmistö myös kaikkien oppositiopuolueiden kannattajista, kun taas kaikkien oppositiopuolueiden kannattajien enemmistö on Orpon toimintaan tyytymättömiä. Orpon toimintaan tyytyväisimpiä ovat kokoomuksen äänestäjät.

Kyselyn toteutti Kantar Agri. Siihen vastasi tuhat suomalaista 11.–17. lokakuuta. Tulos on painotettu edustamaan Manner-Suomen aikuisväestöä. Koko kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat