Orpo isännöi lauantaina korkean poliittisen tason konferenssia

Suomessa järjestetään lauantaina presidentti Volodymyr Zelenskyin rauhansuunnitelmaan liittyen hybridiformaatissa korkean poliittisen tason konferenssi, sanoo pääministeri Petteri Orpo (kok.).

Orpo kertoi Brysselissä olevansa ylpeä siitä, että voi isännöidä kokousta viikonloppuna.

Hän ei vielä ottanut tarkemmin kantaa kokouksen vieraslistaan.

Keskustelussa Ukrainan jälleenrakentaminen vihreän siirtymän ja kestävän kehityksen näkökulmasta

Valtioneuvoston julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että kokousta puheenjohtaa ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.

Kyseessä on online-kokous, joka isännöidään Suomen ja Ukrainan toimesta Helsingistä käsin. Kokoukseen osallistuu Ukrainan poliittista johtoa.

Kokous on osa temaattisten kokousten sarjaa, joita järjestetään kaikista Ukrainan rauhanaloitteen kymmenestä alakohdasta. Suomi toimii ympäristöturvallisuutta koskevan alakohdan rinnakkaispuheenjohtajana yhdessä Saksan ja Bulgarian kanssa, Valtioneuvoston julkaisemassa tiedotteessa avataan.
 
Kokouksessa keskustellaan siitä, miten eri osapuolet voivat tukea Ukrainaa jälleenrakentamisessa vihreän siirtymän ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. 

Presidentti Alexander Stubb kertoi keskiviikkona, että Zelenskyi ei ole osallistumassa kokoukseen. Hän sanoi, että kokous antaa hänelle mahdollisuuden käydä keskusteluja Zelenskyin kabinettipäällikön kanssa rauhansuunnitelman sisällöstä.

Juttua päivitetty 17.10.2024 kello 11.47 Valtioneuvoston tiedotteen pohjalta.

Lue myös:

    Uusimmat