MTV Ukrainassa: Venäjä jatkaa kiivasta hyökkäystään, kehuttuja suomalaisaseita kaivataan lisää – "Örkit vyöryvät esiin laumoissa"

Venäjä jatkaa kiivasta hyökkäystään murtaakseen Ukrainan puolustuslinjat Ukrainan itäosassa sijaitsevassa Donetskissa. Pokrovskissa ja useissa sen lähitaajamissa ukrainalaisjoukot kertovat MTV Uutisille kuitenkin saaneensa pysäytettyä Venäjän etenemisen.

Ukrainan itäisillä rintamilla taistelijoiden viesti on yhteneväinen: Venäjä painaa päälle kaikella voimallaan, mutta Ukraina on onnistunut toistaiseksi pysäyttämään sen etenemisen.
Pataljoonankomentaja "Shersen" 5. hyökkäysprikaatista kertoo, että tilanne on erittäin vaikea.

– Örkit (venäläiset) vyöryvät esiin laumoissa. He käyttävät kaikkia mahdollisia asetyyppejä ja kaikentyyppisiä ammuksia. Meidän puolellamme taas on vaikeuksia kuljettaa -täydennyksiä etulinjan asemiin.

Shersen kertoo, että Ukrainan sotilaat pitävät tiukasti kiinni puolustuslinjoista.

– Me pysymme niissä emmekä päästä venäläisiä etenemään. Se ei ole kuitenkaan helppoa, koska hyökkääjiä on lukemattoman paljon. Asemiimme isketään massiivisilla tavoilla. Usein käy niin, että emme pysty tuomaan etulinjasta (sotilaita) lepovuoroon kahteen tai kolmeen viikkoon. Taistelijamme ovat asemissaan siis ilman korvausmiehistöä.

Kranaatinheittimiä Suomesta

Joukko-osastolla on ollut käytössään kuusi kranaatinheitintä Suomesta. Raskaan käytön, varaosien puutteen ja venäläisten tuhoiskujen jäljiltä etulinjassa heittimistä toimii enää kaksi. Yksiköllä on ollut Suomesta käytössään myös muun muassa kuusi maastokulkuneuvoa, tähtäinjärjestelmiä ja tykistöammuksia. Nyt tilanne ei ole niidenkään suhteen hyvä.

Ukrainalaisten sotilaiden mukaan suomalaiset kranaatinheittimet ovat toimineet tehtävissä erinomaisesti.

– Ne ovat tarkkoja ja niillä saa tehokkaasti työnnettyä vihollisen takaisin. Toivonpa vain, että saisimme lisää aseita ja kranaatteja. Me tarvitsemme niitä erittäin kipeästi, kommentoi varakomentaja Oleksandr 5. hyökkäysprikaatista.

Lue myös:

    Uusimmat