MTV Uutiset Michiganissa: Demokraatteja äänestävät muslimit uhkaavat jättää vaalit väliin Israel-tuen takia

Michigan on yksi vaalien ratkaisevista osavaltioista ja erityisen tärkeä rooli on osavaltion suurella arabiamerikkalaisväestöllä. Yleensä demokraatteja tukevat muslimit empivät kuitenkin äänestämistä, sillä he ovat pettyneitä demokraattijohtoisen Valkoisen talon Israelia ja Gazaa koskevaan politiikkaan.

Iltarukous alkamassa yhdessä Michiganin Dearbornin kaupungin lukuisista moskeijoista. Täällä gazalaisten kärsimykset ovat rukoilun aiheena ja yksi presidentinvaalien tärkeimmistä asioista.

– Aiotko äänestää näissä vaaleissa?

– Rehellisesti sanottuna olen aina äänestänyt joka vaaleissa, mutta nyt en ole varma. Nämä vaalit hämmentävät. Ehkä äänestän, ehkä en, kertoo kutsumanimeltään Mike Mo moskeijan ulkopuolella rukouksen jälkeen.

Michigan on presidentinvaalien yksi ratkaisevimmista osavaltioista. Vuoden 2016 presidentinvaaleissa Donald Trump voitti Michiganin vain yhdellätoista tuhannella äänellä ja voitti samalla vaalit. Edellisissä presidentinvaaleissa Joe Biden sai täällä noin 150 tuhatta ääntä enemmän ja voitti kisan.

Yhdysvaltain suurin moskeija

Dearbornin kaupungissa kuulee sekaisin sekä englantia että arabiaa, eikä kultakattoista Pohjois-Amerikan suurinta moskeijaa voi olla huomaamatta. Michiganissa onkin arviolta parisataa tuhatta muslimia, joten pelkästään arabiamerikkalaisten äänet voivat määrittää osavaltion vaalien suunnan.

MTV Uutiset haastatteli parinkymmentä paikallista, eikä kukaan heistä aikonut äänestää. Arabiamerikkalaisten kotiin jääminen voi satuttaa enemmän Kamala Harrisia, sillä muslimit ovat tukeneet viime vuosina enemmän demokraatteja.

– Toivoisin, että he lopettaisivat Israelin tukemisen. Moni tykkää Trumpista enemmän ja väittää, ettei Trump tukisi niin paljoa Israelia, mutta tiedä häntä, sanoo Haroun Ahmed.

Vaikka Kamala Harris johtaa niukasti kannatuskyselyissä, pari vuotta sitten Intiasta Michiganiin muuttanut opiskelija uskoo silti Trumpin voittoon.

– Uskon, että Trump voittaa. Inflaatio eikä ruoan hinta olisi näin korkea (Trumpin johdolla). Hän oli kerran jo presidentti ja hyvä Amerikalle, sanoo Raksha Varahamurthy.

Lue myös:

    Uusimmat