Näin huoltajat reagoivat, kun saivat tietää poikansa olevan Viertolan kouluampuja

Viertolan kouluampujalla oli nimilista 0:47
Viertolan kouluampujalla oli nimilista – nämä asiat selvisivät poliisin esitutkintamateriaalista

Viertolan kouluampuminen tuli kolmea oppilasta ampuneen 12-vuotiaan pojan huoltajille järkytyksenä. Erityisen järkyttyneitä he olivat saadessaan tietää, että ampuja on heidän poikansa.

Se oli hirveätä, se oli aivan totaalishokki.

Näin toinen Viertolan koulusurman 12-vuotiaan pojan huoltajista kertoi poliisille. Poliisi kysyi huoltajalta, mitä hän ajatteli asiasta saatuaan tietää, että poika oli koulusurman tekijä eikä uhri.

Huoltaja oli töissä saadessaan viestin, jossa kysyttiin, onko poika Jokivarren koulussa. Huoltaja meni iltapäivälehden sivuilla ja näki ampumistapausta koskevan uutisen.

Hän soitti toiselle huoltajalle ja kysyi, tiesikö tämä mitään pojasta, mutta toinen huoltaja ei ollut saanut poikaan yhteyttä.

Sukulainen etsi asettaan

Sitten huoltajalle soitti sukulainen, joka kyseli huoltajalta, tietääkö tämä mitään asiasta. Vähän myöhemmin sukulainen soitti uudestaan ja kertoi, ettei löydä asettaan.

Sitä asetta, jolla hän oli pojan kanssa ampunut viikonloppuna. Silloin minua alkoi hirvittää, mutta en halunnut vieläkään uskoa.

Myös toinen huoltajista oli töissä ampumisen tapahtuessa, mutta hän lähti kotiin heti saatuaan tietää, että Viertolan koululla on ammuttu.

Kun pääsin sitten kotiin, niin siellä oli tosiaan asunto täynnä poliiseja odottamassa minua ja sain tiedon, että poika on tämä tekijä. Hämmennykseni oli aikamoinen, huoltaja kertoi poliisille.

Ihan hirveä järkytys, ei sitä voinut tajuta.

Molemmat huoltajat luonnehtivat poikaa poliisille kiltiksi ja hyvin herkäksi, omissa oloissaan viihtyväksi pojaksi. Poika piti pelaamisesta ja oli hyvin eläinrakas. He kertoivat myös siitä, että poikaa oli aiemmin kiusattu koulussa, eikä tällä ollut paljon kavereita. 

Toinen huoltajista totesi myös, ettei poika ole vuosiin ollut vihainen tai suuttunut, vaan ainoastaan flegmaattinen ja nykyään entistä sulkeutuneempi. Huoltajan huolenaiheena oli, ettei poika tuonut tunteitaan esille, eikä mikään tuntunut hänestä miltään. 

Huoltajan mukaan vihaisenakin poika kääriytyi itseensä eikä näyttänyt harmistustaan ulospäin.

Lue myös:

    Uusimmat