Näin mahtipontisesti Risto Dufva hyvästeli valmennustyöt – "tarttunut tauti" oirehti nopeasti

Risto Dufvan valmennusura pakettiin – valoitti myös tulevaisuuden suunnitelmia 6:24
Risto Dufvan valmennusura pakettiin – valoitti myös tulevaisuuden suunnitelmia.

Risto Dufva, 61, palaa päävalmentajaksi vain 183 vuorokautta kestäneiden eläkepäivien jälkeen. Uusi pesti löytyi Helsingin Jokereista.

Dufva hyvästeli jääkiekon SM-liigan ja valmennushommat 17. maaliskuuta, kun hänen luotsaamansa Vaasan Sport taipui KalPalle pudotuspelien avauskierroksella. Kevätkaudella Dufvaa muistettiin monella pelipaikkakunnalla. 

– Olen saanut elää täyttä. Sehän tässä ammattiurheilussa on hienoa, että tunneskaalaa saa elää molemmista päistä. Se rikastuttaa elämää itsellä ja lähipiirillä.

– Kyllä minulla ihan hyvä mieli tästä urasta on. 

– On aika sotia ja sitten on aika sopia. Semmoinen olo tässä on, valmennusuransa JYPin maalivahtiluotsina vuonna 1991 aloittanut Dufva kommentoi MTV Urheilun haastattelussa KalPa-sarjan päätösottelun jälkeen.

Risto Dufvan viime maaliskuussa antama valmennusuransa päätöshaastattelu katsottavissa yllä olevalta videolta. 

Jo aiemmin hän oli puhunut valmentajauransa jäähyväisjutussa Tulosruudussa siitä, miten "hän on saanut paljon enemmän, mitä on ansainnut".

Pienen takaoven hän kuitenkin jätti auki. 

– Kyllä jääkiekon parissa olisi tarkoitus jatkaa, jos vain jostakin töitä tarjotaan. Se tauti on tarttunut, eikä siitä varmaan eroon enää pääsekään. Positio sitten on, mikä on. Katsotaan rauhassa, Dufva totesi 17. maaliskuuta. 

Nyt töitä on tarjottu, nimet ovat paperissa ja positio on selvillä. Dufva palaa valmennushommiin liiganousua hakevan Helsingin Jokerien vastuuluotsina. Jokerit tiedotti asiasta tänään, 183 vuorokautta Sportin viime kauden viimeisen ottelun jälkeen.

– Kun narri kutsuu, silloin mies lähtee, Dufva kommentoi Mestis-seuran tiedotteessa. 

Dufva on toiminut päävalmentaja SM-liigassa JYPissä, Tapparassa, Lukossa, Jukureissa ja viimeksi Sportissa. JYPissä hän saavutti mestaruuden keväällä 2009. 

Mestiksen puolella hän luotsasi Jukurit neljään mestaruuteen vuosina 2001-2006. Leijonien apuvalmentaja hän on saavuttanut neljä arvokisamitalia. 

Alla Tulosruudussa viime maaliskuussa nähty pitkä juttu Dufvan valmennusuran päättymisestä sekä videopotpuri Dufvan kuuluisista letkautuksista. 

Risto Dufvan upea ura päättyy tähän kauteen – "Olen saanut paljon enemmän, mitä olen ansainnut" 5:23
Risto Dufvan upea ura päättyy tähän kauteen – "Olen saanut paljon enemmän, mitä olen ansainnut."

Risto Dufva on heittänyt syksyn aikana monta letkautusta 1:30
Risto Dufva heitti SM-liigan syyskauden aikana monta letkautusta.

Lue myös:

    Uusimmat