Jonne Virtanen piikittelee Risto Dufvaa – murjoo letkautuksia huomisesta kohtaamisesta

Jokereihin hyppäävä Risto Dufva kertoo, mikä sai hänet palaamaan valmentajaksi 1:02
Jokereihin hyppäävä Risto Dufva kertoo MTV Urheilulle, mikä sai hänet palaamaan valmentajaksi.

Risto Dufvan ensimmäisessä ottelussa Helsingin Jokerien päävalmentajana vastapuolen penkin takana ohjeitaan jakelee "RD:n" entinen luotsattava Jonne Virtanen. "Monsterimonnilla" on jo kuittivihko auki.

Dufva aloitti työt Jokerien päävalmentajana tänään maanantaina ja ensimmäisen pelinsä seurassa hän luotsaa huomenna. Helsinkiläisten Mestis-kauden ensimmäisessä kotiottelussa vastassa on turkulainen TUTO Hockey, päävalmentajanaan Jonne Virtanen. 

Kaksikko tuntee toisensa hyvin. Dufva valmensi Virtasta aikanaan jyväskyläläisessä JYPissä, sittemmin Rauman Lukossa ja vielä Vaasan Sportissa, jossa Virtanen päätti pelaajauransa.

TUTO Hockeyta toista kauttaan luotsaava Virtanen pitää tuoretta valmentajapalkkausta hienona asiana sekä Jokereille että Dufvalle, joka on hänen ystävänsä.

– Pääsenpähän huomenna sanomaan Ristolle, että olin oikeassa, ettet sinä kotiin jää, Virtanen piikittelee puhelimitse.

TUTO-koutsi oli tokaissut Dufvalle, että "niin varmaan", kun RD ilmoitti viime kaudella lopettamisestaan.

– Vaikka hän ei ole toimettomaksi jäänyt, miehelle, joka on tehnyt tätä kuitenkin melkein koko elämänsä, lopettaminen ei ole helppoa.

– On hienoa nähdä hänet taas hommissa. Kiva päästä kiusaamaan häntä huomenna.

Toisaalta Virtasen mielessä on, että Jokerien edustusjoukkueen päävalmentajana viime kaudesta toiminut Tero Määttä putoaa nyt apuvalmentajaksi, luotsattuaan jo tämän kauden avauspelinkin Vantaalla.

– Se ei ole tietenkään kiva.

Määttä "tehnyt jotain tosi oikein"

Risto Dufvan valmennusura pakettiin – valoitti myös tulevaisuuden suunnitelmia 6:24
Näin Risto Dufva kommentoi uransa jatkoa keväällä, kun Sportin kausi päättyi KalPan käsittelyssä.

Virtanen muistuttaa, että Liiga-nousua janoava Jokerit on poikkeuksellinen Mestis-organisaatio, jossa on kovat paineet menestyä, ja seura on uudessa tulemisessaan laajasti seurattu.

– Jokerit on ihan erilainen seura kuin muut Mestis-seurat. Jokerit on tällä hetkellä varmaan Suomen seuratuin jääkiekkoseura.

– Ne ovat isot saappaat, jotka Jokereiden päävalmentajalla on. Nyt Määttäkin saa imeä oppia Ristolta. 

 Virtanen arvioi, että Määtän jääminen valmennustiimiin kielii seuran uskovan siihen, että miehellä on paljon annettavaa.

– Minä näen hänet tulevaisuuden hyvänä suomalaisena valmentajana. Hän on tehnyt aiemmin Jokerien junioreissa tosi hyvää työtä. Seura on nähnyt, että Määttä on tehnyt jotain tosi oikein. Hän tulee varmasti valmentamaan päävalmentajana vielä joskus.

"Samat väsyneet vitsit"

Yhtä kaikki, Virtasella ja TUTOlla on huomenna Jokerit vastassa. Jokerien kotiavauksessa kirkkaissa valoissa Helsingin jäähallissa "Nordiksella".

Virtaselle Dufvan hyppääminen vastapuolen vaihtoaitioon ei sinänsä tuo miehen itsensä mukaan lisävärinää matsiin.

– Varmaan ihan samat väsyneet vitsit hän kertoo ennen peliä ja pelin jälkeen, mitä olen kuullut häneltä jo 10 vuotta, Virtanen heitti.

– Keskityn meidän joukkueen tekemiseen ja hän oman joukkueensa tekemiseen. Toinen pääsee kettuilemaan toiselle pelin jälkeen. Niinhän tämä homma menee.

Virtanen lisäsi, että naljailu voi olla ystävien kesken suurempaa.

– Kunhan ei rupea kesken pelin vanhasta tottumuksesta meikäläiselle huutamaan, että minä lennän vilttiin, "Monsterimonni" letkautti.

TUTO hävisi kauden avausottelunsa viime perjantaina kotonaan Kiekko-Vantaalle 5–6. Jokerit puolestaan taipui Vantaalle lauantaina vieraissa 3–5.

Lue myös:

    Uusimmat