Näin uransa lopettanut Risto Dufva saatiin pikavauhtia Jokereihin

Risto Dufvan valmennusura pakettiin – valoitti myös tulevaisuuden suunnitelmia 6:24
Näin Risto Dufva kommentoi uransa jatkoa keväällä, kun Sportin kausi päättyi KalPan käsittelyssä.

Jokerien puheenjohtaja Mikko Saarni avaa, miten valmennusuransa viime kauteen jo päättänyt Risto Dufva värvättiin helsinkiläisseuran päävalmentajaksi.

– Samalla lailla kuin haluamme vahvistaa pelaajistoamme, haluamme vahvistaa valmennustamme. Koimme, että tarvitsemme lisää kokemusta ja näkemystä, henkistä vahvuutta meidän valmennustiimiimme. Sen takia tällainen ratkaisu tehtiin, Jokerien puheenjohtaja Mikko Saarni sanoo MTV Urheilulle.

Saarni kertoo, ettei Dufvan kanssa keskusteltu ennen kautta. Neuvotteluprosessi on edennyt viime päivinä "aika nopealla aikataululla".

– Toki samalla lailla kuin pelaajia kartoitamme, mietimme valmennuksen kokonaisuutta. Olemme aika uusi organisaatio ja haluamme parhaan mahdollisen kokoonpanon penkin taakse ja jäälle. Koimme, että nyt on hyvä hetki tehdä tämä liike.

Miten Dufvaa on lähdetty kysymään peräsimeen, kun mies ilmoitti viime kaudella lopettavansa valmennusuransa?

– Me tietysti halusimme parhaan mahdollisen vaihtoehdon tähän, ja silloin on uskallettava kysyä parhaita vaihtoehtoja. Siitä se ajatus lähti.

"Poikkeuksellinen organisaatio poikkeuksellisessa tilanteessa"

Dufva itse sanoi Jokerien tiedotteessa, että "kun narri kutsuu, silloin mies lähtee". Pitkän uran tehnyt veteraani luonnehti Liiga-nousua hienoimmaksi asiaksi, mitä suomalaisessa jääkiekossa voi saavuttaa, ja muistutti, ettei ole sitä koskaan kokenut.

Perattaessa sitä, miten Dufva käänsi kelkkansa ja jatkaakin valmennusuraansa, Saarni pohtii Jokerien olevan "poikkeuksellinen organisaatio, joka on poikkeuksellisessa tilanteessa".

– Tämä on aika mielenkiintoinen niin pelaajille kuin valmentajille.

Tero Määttä putoaa apuvalmentajaksi

Tiedotteessa ei avattu Dufvan sopimuksen pituutta. Saarni avaa, että kyseessä on lähtökohtaisesti tämän kauden kattava sopimus. Jatkoa pohditaan mahdollisesti sesongin edetessä.

Dufvan hypätessä päävalmentajaksi seuran päävalmentajana toiminut Tero Määttä siirtyy apuluotsiksi. Vaikka uuden päävalmentajan pestaamisen voi perustellusti nähdä epäluottamuslauseena Määtälle, Saarnin mukaan närää ei ole herännyt.

– Meillä on ollut hyvä keskusteluyhteys Teron kanssa koko ajan alusta asti, mitä me haluamme yhdessä saavuttaa. Tero suhtautui tähän positiivisesti, ja on hienoa, että hän on edelleen mukana valmennuksessa. Hän on arvokas palanen valmennustiimiämme.

Jokereilla on varmuus siitä, että Määtän motivaatio ei putoa, vaikka alennus tuleekin?

– Just näin. Se on ehkä vahvempikin, Saarni sanoo.

Dufva aloittaa työnsä Jokerien päävalmentajana tänään ja on huomenna tiistaina penkin takana Jokerien kauden ensimmäisessä kotiottelussa, jossa vastaan asettuu TUTO Hockey.

Lue myös:

    Uusimmat