Naisten urheilun liikevaihto isoon rajapyykkiin

Naisten urheilun vuosittainen kokonaisliikevaihto yltää globaalisti yli miljardiin dollariin ensi vuonna, arvioi tilintarkastus- ja konsultointipalveluita tarjoava Deloitte. Naisten jalkapallon suosio kasvaa Euroopassa vinhasti, mutta yli 50 prosenttia naisten urheilun liikevaihdosta syntyy edelleen Yhdysvalloissa.

Deloitte ennustaa naisten urheilun ensi vuoden liikevaihdon kohoavan 1,28 miljardiin Yhdysvaltain dollariin eli nykykurssilla 1,16 miljardiin euroon. Naisten jalkapallon osuus tästä on 555 miljoonaa dollaria eli 504,5 miljoonaa euroa.

– Olemme viime vuosina todistaneet naisten urheilun erinomaista kasvua kaikkialla maailmassa, mikä on merkittävästi nostanut sen kaupallista arvoa. Kehitys on johtanut sijoittajien kasvavaan kiinnostukseen, Deloitten urheiluliiketoimintaryhmän johtaja Jennifer Haskel arvioi muutosta.

– Keskeistä kehityksessä on se, että naisten urheilu on alettu nähdä ainutlaatuisena ja yhä selkeämmin miesten huippu-urheilusta erottuvana tuotteena.

Tapahtumien osuus on kasvussa

Deloitten arvion perusteella monien naisten joukkueiden taloudellinen arvo yltää sataan miljoonaan dollariin (90,9 miljoonaa euroa).

– Fanien ja sijoittajien kasvava sitoutuminen naisten urheiluun avaa kehitysnäkymiä liigoille ja seuroille. Se nostaa kaupallisten kumppanuuksien ja pelitapahtumien arvoa, Haskel jatkoi.

Kaupallisten kumppanuuksien osuus liikevaihdosta on naisten urheilussa edelleen yli 50 prosenttia, mutta televisiointisopimusten ja urheilutapahtumien tuotto on selvästi kasvussa.

Televisiossa naisten urheilu on valtaamassa yhä arvokkaampaa katsomoaikaa.

Lue myös:

    Uusimmat