Bidenin vaalirahat Harrisin nimiin

NBC:n mukaan Harris on Bidenin lisäksi ainoa mahdollinen ehdokas, joka voisi käyttää tukiyhdistyksen kautta kerättyjä varoja.

Presidenttikisasta jättäytyneen Joe Bidenin vaalirahoituksesta vastannut tukiyhdistys on muuttanut yhdistyksen nimen varapresidentti Kamala Harrisin nimiin, kertoo New York Times.

Asia ilmenee tuoreesta Yhdysvaltain liittovaltion vaalirahoitusviranomaiselle jätetystä asiakirjasta.

Yhdistyksen nimi Biden for President eli Biden presidentiksi vaihtui asiakirjassa muotoon Harris for President eli Harris presidentiksi.

Biden kertoi ilmoituksensa jälkeen tukevansa Harrisia, joka taas kertoi pyrkivänsä demokraattien ehdokkaaksi. Demokraattien on määrä valita presidenttiehdokkaansa virallisesti puoluekokouksessaan elokuun loppupuolella.

Tukiyhdistyksellä noin 100 miljoonaa dollaria

Tukiyhdistyksen tilillä oli vaalirahoitusviranomaisille jätetyn raportin mukaan käytettävissä olevia varoja kesäkuun lopussa yhteensä 96 miljoonaa dollaria.

Uutiskanava NBC:n mukaan Harris on käytännössä ainoa demokraattien mahdollinen presidenttiehdokas, joka pystyy hyödyntämään tukiyhdistyksen keräämää vaalirahoitusta, sillä Harris on nimetty kaikissa tukiyhdistyksen vaalirahoitusviranomaisille jättämissä keskeisissä asiakirjoissa

– Uskon, että hän pystyy käyttämään varoja, jos hän pyrkii presidentiksi. Hän on ainoa, joka niin voisi tehdä, arvioi NBC:n haastattelema asianajotoimisto Akin Gumpin asiantuntija Kenneth Gross.

Grossin haastattelu on tehty ennen Bidenin ilmoitusta presidenttikisasta jättäytymisestä.

New York Times arvioi, että republikaanit pyrkivät todennäköisesti joko suoraan tai välillisesti haastamaan tukiyhdistyksen oikeuteen muutoksen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat