NHL:ssä hävytön kostotempaus: syytön huitoi apua jäässä makaavalle – sitten tärähti

Suomen aikaa sunnuntaiaamuna pelatussa Detroitin ja Ottawan välisessä ottelussa nähtiin surullinen ja kummallinen episodi Detroitin Dylan Larkinin loukkaantumisen yhteydessä.

Tilanne käynnistyi Ottawa-vahti Joonas Korpisalon maalin edessä ensimmäisessä erässä, kun Ottawan Mahieu Joseph huitoi Larkinia pään seudulle. Larkin putosi jäähän ja jäi liikkumattomana makaamaan.

Alapuolella Larkinin tälliin johtanut tilanne.

Ottawan Artyom Zubin ei ollut nähtävällä tavalla syypää Larkinin tilanteeseen ja viittoi tämän vieressä apua vastustajan suuntaan. Tämä ei Larkinin joukkuetoveria David Perronia ensisijaisesti kiinnostanut, vaan kanadanranskalainen ryntäsi paikalle ja latasi poikittaisen mailan Zubinin päähän.

Larkinin telonut Joseph sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen. Erikoiseen kostotoimenpiteeseen ryhtynyt Perron lähetettiin suihkuun. Molemmille saattaa olla luvassa lisää pelikieltoa myöhemmin.

Alapuolella Perronin törkytemppu Artyom Zubinille.

Larkin pystyi lopulta poistumaan kentältä omin jaloin.

Ottawa voitti ottelun maalein 5–1. Voitto oli Korpisalolle tämän NHL-uran 100:s.