Norjan tähtihiihtäjä joutui laittamaan liinat kiinni – käsimerkit paljastavat syyn

Norjan ykkösjoukkueen viesti meni pilalle viimeisessä vaihdossa naisten parisprintissä perjantaina.

Ankkurina matkaan lähtenyt sprinttitykki Kristine Stavås Skistad joutui pysähtymään, kun Lotta Udnes Weng ajautui hänestä ohi. Weng joutui vielä hieman peruuttamaan, että he saivat vaihdon tapahtumaan vaihtoalueen sisällä.

Norjan tämän kauden paras naishiihtäjä Skistad ei osannut täysin kertoa mitä tapahtui.

– Menetimme sijoituksia, ja se oli ikävää, Skistad sanoi.

Skistad ei täysin löytänyt sanoja tapahtumille, mutta viittelöi käsillään, että Weng ei vain päässyt hänen luokseen vaihtotilanteessa.

Lähditkö liian aikaisin liikkeelle?

– En oikein tiedä, Skistad totesi.

Norjan ykkösjoukkue tuli vaihtoon samassa nipussa Saksan ja Suomen ykkösjoukkueen ja Norjan kakkosjoukkueen kanssa, mutta vaihdosta lähdettäessä eroa oli syntynyt reilut viisi sekuntia. Skistadin hurja loppuveto toi norjalaiset lähelle palkintopallipaikkaa, mutta hirmukiri ei aivan riittänyt. Norja hävisi kolmanneksi tulleelle Saksalle lopulta vain 17 sekunnin sadasosaa.

Viestissä nähtiin myös dramaattisempikin välikohtaus, kun Ruotsin kakkosjoukkueen Maja Dahlqvist meni nurin toisella osuudella ja hänen suksensa hajosi. Ruotsin kakkosjoukkueen kisa meni pilalle siinä rytäkässä.

Ruotsin ykkösjoukkue voitti kisan ylivoimaisesti. Suomen ykkösjoukkueen Krista Pärmäkoski ja Johanna Matintalo sivakoivat toiseksi ja Saksa oli kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat