Nyrkkeilylegendalle ikäviä uutisia – hurja tavoite kariutui: "Olen pettynyt"

Nyrkkeilylegenda Manny Pacquiaon unelmana ja tavoitteena oli osallistua kesällä järjestettäviin Pariisin kesäolympialaisiin. Filippiiniläisen haaveelle tuli kuitenkin stoppi Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n toimesta, sillä hän on liian vanha osallistuakseen.

Pacquiao on palannut takaisin nyrkkeilykehään lopetettuaan uransa vuonna 2021. 45-vuotias Pacquiao olisi halunnut osallistua uransa ensimmäisiin olympialaisiin tulevana kesänä, mutta KOK:lla on osallistujille 40 vuoden ikäraja. 

– Ymmärrän säännöt ja hyväksyn ne, mutta olen todella surullinen ja pettynyt, Pacquiao sanoi hollantilaislehti De Telegraafille.

Filippiinien olympiakomitea on yrittänyt hakea poikkeuslupaa Pacquiaolle, mutta tuloksetta. Hän on ollut aiemmin olympialaisissa mukana ainoastaan lipunkantajana. Pacquiao on yksi harvoista urheilijoista, joka on saanut kunnian, vaikka ei ole mukana osallistujien joukossa.

Pacquiao tavoitteli vuonna 2022 Filippiinien presidentin paikkaa. Hän sijoittui vaaleissa kolmanneksi vajaan seitsemän prosentin kannatuksella. Pacquiao keräsi yli 3,6 miljoonaa ääntä. Vaalit voitti Bongbong Marcos vajaan 58,8 prosentin kannatuksella.

Pacquiao otteli urallaan 72 kertaa ja voitti 62 ottelua, joista 39 päättyi tyrmäysvoittoon. Hän on ainoa nyrkkeilijä, jolla on ollut maailmanmestarin titteli kahdeksassa eri painoluokassa.

 

Lue myös:

    Uusimmat