Olympialaisissa tehtiin upeaa historiaa – taustalla traaginen tarina

Nyrkkeilijä Cindy Ngamba teki upeaa historiaa Pariisin olympialaisissa sunnuntaina, kun hänestä tuli ensimmäinen pakolaisten olympiajoukkueessa mitalin saavuttanut urheilija.

Ngamba voitti 75-kiloisten sarjassa Ranskan Davina Michelin ja eteni välieriin. Tämä tarkoittaa sitä, että hän varmisti itselleen vähintään pronssisen mitalin, sillä välieräottelun hävinneet urheilijat saavat pronssia.

25-vuotias Ngamba on alun perin Kamerunista. Hän ei kuitenkaan voi palata seksuaalisen suuntautumisensa takia kotimaahansa, jossa saman sukupuolen väliset suhteet ovat rangaistava teko. 

– On laitonta olla homoseksuaali maassani, joten jos joutuisin takaisin, niin minut saatettaisiin vangita, Ngamba oli todennut aiemmin Time-lehden mukaan.

Ngamba asuu nykyään Yhdistyneessä kuningaskunnassa, johon hän muutti 11-vuotiaana. Hän kohtaa välierässään Panaman Atheyna Bylonin 8. elokuuta. 

Pakolaisten olympiajoukkue on suhteellisen uusi käsite. Se nähtiin ensimmäisen kerran vuoden 2016 Rion olympiakilpailuissa. Pariisissa nähdään suurin pakolaisten joukkue, kun mukana on 37 urheilijaa 12 eri lajissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat