Olympialaisten vakoiluskandaalissa raju käänne – päävalmentaja passitettiin kotimaahan

Pariisin kesäolympialaisten jalkapallon vakoiluskandaalissa on tullut uusi käänne. Kanadan jalkapalloliitto hyllytti naisten maajoukkueen päävalmentajan Bev Priestmanin ja hänet passitettiin kotimatkalle. Aiheesta kertoo Expressen ja Reuters.

Tilanteen taustalla on hallitsevan olympiavoittajan Kanadan ja Uuden-Seelannin välisen ottelua edeltäneet tapahtumat. Uuden-Seelannin joukkue oli ollut harjoittelemassa, kun drooni oli ilmestynyt kuvaamaan harjoituksia. Pian tämän jälkeen yksi apuvalmentajista ja analyytikko lähetettiin kotimaahan. Heitä syytettiin vakoilusta. 

Nyt on tullut uutta tietoa, jonka myötä myös päävalmentaja Bev Priestman on laitettu kotimatkalle.

– Viimeisen 24 tunnin aikana on tullut lisätietoa droonin käytöstä. Näiden uusien tietojen myötä Kanadan jalkapalloliitto on päättänyt hyllyttää naisten maajoukkueen päävalmentajan Bev Priestmanin lopun olympiaturnauksen sekä sisäisen tutkinnan päättymisen ajaksi, Kanadan lajiliiton pääsihteeri Kevin Blue sanoi tiedotteessa.

Kanada voitti ottelussa Uuden-Seelannin 2-1. Priestmania ei ottelussa nähty. Hän pyysi anteeksi Uuden-Seelannin maajoukkueen pelaajilta ja otti vastuun tapahtuneesta.

– Tämä ei edusta joukkueen arvoja. Minulla on lopullinen vastuu kaikesta, Priestman totesi.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on myös aloittanut tutkinnan Kanadan liiton, Priestmanin ja kahden muun toimihenkilön toiminnasta. 

Vetovastuun valmennustehtävistä ottaa nyt apuvalmentaja Andy Spence. Kanadan turnaus jatkuu sunnuntaina ottelulla Ranskaa vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat