Olympialaisten vakoilukohulla raju seuraus

Kanadan naisten jalkapallomaajoukkueen apuvalmentaja ja analyytikko lähetään kotiin jo ennen olympiaotteluiden alkua. Kanadan turnauksen avausvastustajan Uuden-Seelannin harjoituksia vakoiltiin dronella, jonka käyttäjäksi paljastui Kanadan joukkueen jäsen.

Uuden-Seelannin olympiakomitea raportoi maanantain drone-välikohtauksesta poliisille ja Kansainväliselle olympiakomitealle. Poliisi otti kiinni dronea lennättäneen henkilön, joka paljastui Kanadan joukkueen toimihenkilöksi. Uusi-Seelanti ja Kanada kohtaavat olympiajalkapallon avauskierroksen ottelussa torstaina.

Kanadan olympiakomitea reagoi epäiltyyn vakoilutapaukseen keskiviikkona tiedottamalla tapauksen seurauksista. Tiedotteesta selvisi, että Uuden-Seelannin harjoituksia oli vakoiltu jo aiemmin 19. heinäkuuta.

– Akkreditoimaton Kanadan jalkapalloliiton analyytikko Joseph Lombardi poistetaan Kanadan olympiajoukkueesta ja lähetetään kotiin välittömästi, tiedotteessa sanotaan.

– Apulaisvalmentaja Jasmine Mander, jolle herra Lombardi raportoi, poistetaan Kanadan olympiajoukkueesta ja lähetetään kotiin välittömästi, tiedote jatkuu.

Myös päävalmentaja Bev Priestman on sivussa Uutta-Seelantia vastaan käytävästä ottelusta. Priestman on sivussa ottelusta vapaaehtoisesti. Tiedotteessa sanotaan, että Kanadan olympiakomitea on hyväksynyt Priestmanin päätöksen.

Priestman pahoitteli tapahtunutta tiedotteessa.

– Koko joukkueen puolesta haluan ensinnäkin pyytää anteeksi Uuden-Seelannin pelaajilta ja taustajoukoilta ja Kanadan joukkueen pelaajilta.

Priestaman kertoi vetäytyvänsä vapaaehtoisesti Uusi-Seelanti-ottelusta osoittaakseen joukkueen sitoutumista suoraselkäiseen toimintaan.

– Tämä ei ole arvojemme mukaista. Olen vastuussa lopulta vastuussa, Priestman sanoi.

– Teen sen molempien joukkueiden hyödyksi, että kaikki tuntisivat, että urheilijamainen käytös on kunniassa.

Kanadan olympiakomitea tiedottaa järjestävänsä Kanadan jalkapalloliiton henkilöstölle pakollisen etiikkakoulutuksen.

Lähteet: Reuters, Metro.

Lue myös:

    Uusimmat