Olympialaisten dronehuijauksesta kiinni jääneelle joukkueelle lunta tupaan

Urheilun vetoomustuomioistuin CAS on hylännyt Kanadan valituksen naisten jalkapallojoukkueen pistevähennyksestä Pariisin olympialaisissa, kertoo Reuters.

Kanadan naisten joukkueelta vähennettiin kuusi pistettä, kun sen taustajoukkojen dronevakoilu paljastui. Lisäksi päävalmentaja Bev Priestman sekä joukkueen taustajoukkoihin kuuluneet Joseph Lombardi ja Jasmine Mander saivat vuoden toimintakiellon jalkapallossa. Dronevakoilu paljastui, kun Uuden-Seelannin joukkue huomasi harjoitustensa yllä lentäneen dronen, jonka lennättäjäksi paljastui Kanadan joukkueen henkilö.

CASin mukaan Kanadan olympiakomitea ja Kanadan jalkapalloliitto pyrkivät valituksellaan perumaan pistemenetyksen tai pienentämään vähennettävien pisteiden määrää. CAS kuitenkin päätyi hylkäämään kanadalaisten valituksen.

Kanada voitti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Uuden-Seelannin ja Ranskan ja nousi miinukselta nollaan pisteeseen A-lohkossa, jonka kärjessä ovat Kolumbia ja Ranska kolmella pisteellä. Kolmesta alkulohkosta jatkoon pääsevät kaksi parasta sekä lohkojen kaksi parasta kolmosta, joten viimeisessä lohko-ottelussaan Kolumbian kohtaavalla Kanadalla on voitolla vielä mahdollisuus jatkopaikkaan.

Lue myös:

    Uusimmat