Oliver ja Helena ostivat unelmiensa saaren Suomesta pilkkahintaan: "Edullisempi kuin tavallinen tontti"

Puoliksi yhdysvaltalainen Oliver osti tyttöystävänsä kanssa Suomesta saaren edulliseen hintaan ja aikoo rakentaa sinne oman kesämökin.

Oliver Russell, 24, on puoliksi yhdysvaltalainen ja puoliksi suomalainen. Kalifornian Laguna Beachillä kasvanut mies on viettänyt Suomessa lukuisia kesiä vieraillen sukulaistensa ja ystäviensä luona.

– Kesämökit ovat valtava osa suomalaista kulttuuria. Rakastan kesämökkielämää ja olen aina halunnut sellaisen, Oliver kertoo.

Edullisemman koulutuksen perässä Oliverin katse kääntyi vuonna 2022 Helsingin suuntaan. Oliverista tulikin helsinkiläinen kansainvälisen liiketalouden opiskelija.

– Olen Suomen kansalainen, joten saan ilmaisen koulutuksen. Olen todella viihtynyt täällä ja nauttinut ajastani, Oliver hehkuttaa.

Pian Suomeen muuton jälkeen Oliver tapasi tyttöystävänsä Helena Tomaszewskan, 20.

Nopeasti rakastumisen myötä pariskunta alkoi haaveilla omasta kesämökistä. Oliverin ja Helenan unelmien kesämökkiprojektista ovat uutisoineet useat kansainväliset mediat, kuten New York Post ja Daily Mail.

Asumaton saari

Viime keväänä pariskunta teki jotain yllättävää. He nimittäin ostivat oman aution saaren.

Kyseinen saari oli ollut asumaton jo kymmenen vuoden ajan. Oliver törmäsi sen myynti-ilmoitukseen sattumalta.

– Yritin vain viihdyttää itseäni menemällä kiinteistöjen myyntisivuille ja sattumalta näin saaren myynti-ilmoituksen. Se oli edullisempi kuin tavallinen tontti, joten päätin tehdä tarjouksen, Oliver kertoo.

Maaliskuussa ostettu saari maksoi lopulta 28 000 euroa.

– Saarella on hiljaista ja koska se on meidän omamme, ei kuka tahansa eksy sinne, Oliver kertoo.

Pariskunta saapui ostamalleen saarelle ensimmäisen kerran kesäkuussa. Koko kahden ja puolen hehtaarin kokoinen saari oli puiden ja sammaleen peitossa. 

Oliver aloitti urakan kaatamalla saarelta puita, jotta hän saisi saarelle tilaa terassille, jolle voisi pystyttää teltan ensihätään Osa terassista rakentui kaadetuista puista ja osan Oliver haki läheisestä rautakaupasta.

– Sitten rakensimme huussin ja nyt yritän selvittää, kuinka saisin saarelle toimivan suihkun, hän kertoo.

Katso yllä olevalta videolta, miltä Oliverin ja Helenan saarella näyttää nyt ensimmäisen kesän jälkeen. 

Ei aikaraameja

Kesän aikana pariskunta on rakentanut saarelle puisen terassin ja ulkohuussin. 

– Joka kerta, kun vierailemme saarella, tuntuu se lähes epätodelta, että se on meidän. Siellä on niin mukavaa, Oliver hehkuttaa.

Pariskunta on viettänyt saarella lähes jokaisen viikonlopun kuluneesta kesästä. Kesämökin ja saunan rakennusurakka käynnistyy ensi vuonna.

Oliver ja Helena eivät ole asettaneet itselleen tiukkoja aikaraameja. Koko kokemus on ollut täynnä uuden oppimista ja ensimmäisiä kertoja. Oliverilla ei nimittäin ole mitään aiempaa kokemusta rakentamisesta. Hän tunnustaakin, että kesä on ollut haastava.

– Kaikki, mitä teemme, ovat ihan uusia juttuja minulle. Esimerkiksi puun kaataminen. En ole tehnyt sitä koskaan ennen ja sehän voi olla aika vaarallista, Oliver paljastaa.

Vaikeuksista huolimatta pariskunta aikoo pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassaan rakentaa kaikki kaksin ilman apuvoimia.

Voit seurata saarenrakennusprojektia Oliverin sosiaalisissa medioissa

Lähteet: Kameraone, Daily Mail ja New York Post

Lue myös:

    Uusimmat