Olli Halonen joutui pyörtämään täysin ennakkoajatuksensa TTK:sta: "Ajattelin, että eihän tuo ole mitään"

Olli Halonen yllättyi monin tavoin Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailun haastavuudesta ja aikoo käyttää monia kisasta saamiaan työkaluja artistiurallaan.

Tanssii Tähtien Kanssa  -kisan neljäntenä parina putosivat urheiluteemaisen jakson päätteeksi artisti Olli Halonen  ja tähtiopettaja Kerttu Nieminen. Huomenta Suomen  nojatuoleilla kaksikko kertoi kaksi päivää pudotuksen jälkeen, kuinka tahoillaan viettivät ensimmäisen päivänsä ilman TTK:ta. 

– Yritin nukkua pitkään, kaksostytöt olivat eri mieltä, ei nukuttu pitkään. Mutta muuten kiva päivä, ei tarvinnut aamulla heti lähteä treenikselle niin pystyi ottamaan hieman hitaamman aamun. Ehdin käydä studiollakin, alkoi vähän oma musiikkiarki ja käytiin puolison kanssa vielä illalla ravintolassa syömässä, vähän semmoinen tavallaan juhlistaminen tälle taipaleelle, oli ihana päivä, Halonen kertasi. 

Nieminen puolestaan tapasi ystäviään ja viihtyi illalla flamencon parissa. 

– Oli myöskin tanssia eilisessä päivässä, Nieminen kertoi. 

Viimeisenä TTK-tanssinaan kaksikko esitti jiven, mutta Halosen oma suosikkitanssi kauden ajalta oli wieninvalssi. Se tuli muusikon mukaan häneltä itseltään kaikista eniten luonnostaan. 

– Minulla on ehkä sellaiset vähän suomalaisen kankeat lanteet sitten kumminkin, ei olleet ne Savon rasvatuimmat lanteet sitten kumminkaan, taisi olla vähän sarkastinen se bändin kommentti sitten, Halonen pohti. 

– Lattarit olivat vaikeimpia ja kaksi vakiotanssia päästiin tanssimaan. Varsinkin se wieninvalssi oli minulle selkeästi luonnollisin. 

Nieminen komppasi oppilastaan siinä, että wieninvalssiviikko oli kaksikolle helpoin, mutta oli kuitenkin eri mieltä siitä, etteikö rasvattuja lanteita olisi näkynyt lainkaan. 

– Kyllä siellä näkyi kehitystä. Aikaraami on tiukka, kyllä siellä liikettä alkoi tulla, mutta nyt tässä kohtaa päästiin tähän asti. 

Halonen myöntää, että hänellä oli ennen TTK-kauden alkua hyvin erilainen kuva siitä, millaista ohjelmassa mukana oleminen todella on. Hänen mukaansa tanssiharjoitusten rankkuus sekä intensiivisyys tulivat yllätyksenä. 

– Suhtauduin siihen samalla tavalla, kuin että jos menen neljäksi tunniksi tekemään musaa studiolle. Ajattelin, että eihän tuo ole mitään, käyn aamusta treenaamassa sen neljä tuntia ja sitten menen studiolle, että se tulee vaan kaiken muun päälle.

– Kyllä se aika äkkiä selvisi, että kun menet tekemään jotain ihan uutta, ja aina deadlinea vasten, että sunnuntaina mennään koko Suomen edessä, niin kyllä siinä menee kovalevy siinä neljässä tunnissa niin täyteen, että siinä on niin loppu, joten kyllä musan tekeminen aika äkkiä jäi. Mennään nyt tämä TTK ja laitetaan musiikki hetkeksi pauselle. 

Artisti myös alleviivaa sitä, kuinka kovan suorituksen tekevät ne kisaajat, jotka pääsevät TTK:ssa loppuun saakka ja treenaavat tansseja lopulta kaikkinensa useamman kuukauden ajan. 

– Kyllä se on aika kova jutttu ja ovat aika kovia tyyppejä ne, jotka sen tekevät. 

Vastaisuuden varalle Halonen sai TTK:sta mukaan monenlaisia työkaluja, joita aikoo käyttää hyväksi tulevilla keikoillaan. Hän kertoi miettineensä sen mahdollisuutta, että ottaisi lavaesiintymisiinsä mukaan tulevaisuudessa tanssillisia elementtejä. 

– Siellä on sellaisia kitarasoolokohtia ja sellaisia, missä yleensä astun sivuun ja annan soittajien ottaa hetkeksi aikaa sen tontin. Olen miettinyt, että voisin sellaisiin kohtiin miettiä, pystyisinkö niihin ottaa jotain pieniä tanssibreikkejä itselleni. Se toisi sellaisen aivan uuden elementin siihen koko liveshow'hun. Katsotaan, toivottavasti se löytäisi paikkansa sieltä. 

Halosella on puolisonsa kanssa seitsenkuukautiset kaksoset. Artistin mukaan vauva-arki toi oman haasteensa TTK-projektin rinnalle ja hän kiitteli omaa puolisoaan venymisestä Halosen tanssimatkan aikana. 

– Ehkä kohdallani se näkyi eniten siinä, että kun (vauvoille) tuli hampaita ja muuta, aivojen kehitys on juuri nyt siinä vaiheessa, että paljon heräillään yöllä, niin tietysti unet jäivät monesti aika lyhyeksi. Mutta toisaalta, sellaista se on jokaisessa lapsiperheessä, juuri nuo ajat, ettei välttämättä sinällään eroa muidenkaan kokemuksesta siitä, kun käydään töissä ja on pienet lapset kotona.

TTK:n aikana somekansaa puhutti muun muassa se, kuinka koskemattoman näköisinä Halosen hiukset pysyivät lähetyksestä toiseen tanssista ja sen vauhdista huolimatta. Haastattelussa Halonen kertoi

– Oma hiuslaatuni on tällainen, yksi kampaaja kerran sanoi, että minulla on lasikuitutukka, eli se on tällainen, että sojottaa vaan näin pystyyn ja pysyy siinä. Mutta kyllä tuolta itseasiassa tuli uusia juttuja, siellä on ihan mahtava se hiustiimi joka tekee näitä.

Halosen viimeiseksi jääneessä jaksossa hänelle tehtiin hiuksiin pienet kiharat mukailemaan saksalaisen formulalegendan Michael Schumacherin hiustyyliä. Tämäkin Halosen kertoman mukaan avarsi hänen katsantokantaansa. 

– Mietin, että hitsi, pitäisikö käydä ottamassa joku "pehmennys" tai jotain, mitä joskus kokeilisi. Näistä piikkisuorista hiuksista ei saa mitään muuta, kuin tämän piikkisuoran pystytukan. Jos siihen saisi vähän jotain pientä lainetta, niin ehkä siihen voisi tehdä vähän jotain muutakin. 

Alta näet Olli Halosen ja Kerttu Niemisen TTK-tanssit.

Olli & Kerttu – Route 66 3:38

Olli & Kerttu - The Times of My Life 3:53

Olli & Kerttu - Kun olet poissa 3:49

Olli & Kerttu - Tik Tok & Pohjola 3:37

Olli & Kerttu - Autiosaari 3:52

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat