Olympiakylän kuolemantapauksesta lisätietoa – pidetty valmentaja ehti juuri ja juuri toteuttaa unelmansa

Pariisin olympiakylästä kantautui aiemin viikonloppuna suru-uutinen, kun Samoan nyrkkeilyvalmentajan Lionel Elika Fatupaiton kerrottiin kuolleen sydänpysähdykseen. 60-vuotias valmentaja ehti juuri ja juuri toteuttaa unelmansa.

Kuolemantapaus sattui perjantaina avajaispäivän aamuna. Maan urheilijat osoittivat kunnioitustaan ja muistivat Fatupaitoa yhteisellä rukouksella ennen avajaisseremoniaa.

Uutinen järkytti Samoan nyrkkeilyliiton puheenjohtajaa Tagaloatele Pasi Poloaa, joka kertoo Fatupaiton olleen omiensa keskuudessa erittäin pidetty ihminen ja valmentaja.

– Tästä on vaikea puhua. En löydä sanoja, koska tämä oli täysin odottamatonta. Hän oli erittäin sitoutunut, nöyrä ja hyväsydäminen perheihminen. Hän ei ollut koskaan vihainen, Poloa sanoi Samoa Observerin mukaan.

– Tiesin, että Lionelilla oli joitain sairauksia. Kysyin häneltä asiasta ennen hänen Pariisin-matkaansa, ja hän sanoi olevansa lähtökunnossa. Hän oli aina unelmoinut valmentamisesta olympialaisissa, ja se unelma toteutui. Hän on edustanut liittoamme niin pitkään, että hän ansaitsi sen. Matka oli erittäin ansaittu.

Poloan mukaan liitto teki kuitenkin tarvittavat selvitykset varmistaakseen Fatupaiton terveystilan ennen olympiamatkaa.

– Saimme lääkärintodistuksen.

– Ehkä siellä tapahtui jotain, mikä järkytti häntä, tai sitten kisat jännittivät häntä. Tämä oli yksi syy siihen, että pyysin häntä jättämään väliin aiemman kisamatkan Tahitille, jotta hän pääsisi olympialaisiin levänneenä.

Samoaa edustaa Pariisissa vain yksi nyrkkeilijä, joka on toki sitäkin kovempi. Ato Plodzicki-Faoagali on 92-kiloisten ykkössijoitettu, ja hän kohtaa tänään avausottelussaan Belgian Victor Schelstraeten.

Fatupaito on valmentanut Plodzicki-Faoagalia alemmista painoluokista lähtien. 

– Heidän välillään on voimakas side, Poloa sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat