Olympialaisten kohunyrkkeilijä ilmestyi kauneusyrityksen mainosvideolle – "Tunnistamaton"

Pariisin kesäolympialaisten yhdeksi puhutuimmista urheilijoista nousi nyrkkeilyn olympiakultaa voittanut Imane Khelif, jonka sukupuolesta kiisteltiin ankarasti. Hän on ollut nyt mukana videolla mainostamassa kauneusyritystä. Espanjalainen Marca hämmästeli otsikossaan Khelifin muodonmuutosta ja kutsui häntä tunnistamattomaksi.

Khelif juhli Pariisissa olympiakultaa naisten 66-kiloisten sarjassa. Tämä jäi kuitenkin toissijaiseksi asiaksi, sillä voittoa leimasi saastunut keskustelu siitä, että hän ei olisi läpäissyt Kansainvälisen nyrkkeilyliiton IBA:n sukupuolitestia ja tämän myötä Khelif oli ollut sivussa MM-kisoista. 

Kansainvälinen olympiakomitean KOK:n mukaan testi ei ollut pätevä ja se antoi Khelifin kilpailla Pariisissa aivan kuten aiemmissakin kisoissa Tokiossa. KOK ei tunnusta venäläisjohtoista IBA:aa lajin kansainvälisenä kattojärjestönä.

Khelif on taas noussut otsikoihin, mutta tällä kertaa esiintymisestään kauneusyrityksen mainosvideolla. Hän jakoi pätkän Instagram-tilillään.

Juttu jatkuu somejulkaisun jälkeen. Jos se ei näyt, voit katsoa sen tästä linkistä.

– Olen nainen kuin kuka tahansa muukin nainen. Synnyin naisena, olen elänyt naisena, olen kilpaillut naisena. He, jotka yrittivät häiritä minua ovat menestyksen vihollisia, Khelif sanoi aiemmin.

Khelif joutui olympialaisten aikana törkeiden kommenttien ja vihan kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Muun muassa Elon Musk ja J.K. Rowling väittivät virheellisesti, että Khelif on mies. Khelif on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen, ja asia on nyt ranskalaisviranomaisten tutkinnassa.

Lähinnä viestintäpalvelu X:ään suunnatussa rikosilmoitussa mainitaan, että Musk ja Rowling aloittivat misogyynisen, rasistisen ja seksistisen kampanjan. Myös Donald Trump mainitaan syytöksissä.

– Sosiaalisessa mediassa näkemäni hyökkäykset olivat todella pahoja ja tunteettomia, Khelif kommentoi olympiakultansa jälkeen saamaansa vihapostia.

Lue myös:

    Uusimmat