Skandaali Pariisin olympialaisissa – poliisi poimi dronea lennättäneen henkilön

Pariisin olympialaisissa on paljastunut epäilty vakoilutapaus.

Uuden-Seelannin olympiakomitea kertoo, että kentän yllä lentänyt drone häiritsi maan naisten jalkapallomaajoukkueen valmistautumista olympiaturnaukseen tiistaina. Myöhemmin paljastui, että dronea lennätti Uuden-Seelannin avausvastustajan Kanadan joukkueen taustajoukkoihin kuuluva henkilö.

– Heinäkuun 22. päivä dronea lennätettiin Uuden-Seelannin naisten jalkapallojoukkueen harjoitussession yläpuolella St. Etiennessä, maan Olympiakomitea kertoi tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan asiasta ilmoitettiin heti poliisille, joka otti kiinni laitteen lennättäjän. Hän paljastui Kanadan naisten jalkapallojoukkueen joukkueen toimihenkilöksi. Uusi-Seelanti ja Kanada kohtaavat olympiaturnauksen lohko A:n ottelussa torstaina.

Välikohtauksesta ilmoitettiin välittömästi myös Kansainväliselle olympiakomitealle (KOK), ja Kanadan joukkue on sittemmin esittänyt anteeksipyyntönsä Uudelle-Seelannille. 

– Uuden-Seelannin olympiakomitea ja Uuden-Seelannin jalkapalloliitto ovat sitoutuneet edistämään reilua peliä olympialaisissa ja ovat syvästi järkyttyneitä ja pettyneitä välikohtaukseen, joka tapahtui vain kolme päivää ennen kuin joukkueiden on määrä kohdata toisensa Pariisin olympialaisten avausottelussa.

Kanadan olympiakomitea kertoo saaneensa tiedon tapahtuneesta. Sen mukaan dronea lennätti Kanadan joukkueen taustajoukkoihin kuuluva henkilö, joka ei ole akkreditoitunut olympialaisiin. Kanadan olympiakomitea sanoo selvittävänsä asiaa KOK:n, Pariisin kisajärjestäjien, Kanadan jalkapalloliiton ja Kansainvälisen jalkapalloliiton kanssa.

– Kanadan olympiakomitea puolustaa reilua peliä. Olemme sokissa ja pettyneitä. Pyydämme sydämemme pohjasta anteksi Uuden-Seelannin jalkalalloliitolta ja kaikilta pelaajilta sekä Uuden-Seelannin olympiamitealta, tiedotteessa sanottiin.

Pariisin olympialaisten avajaiset järjestetään perjantaina. Ensimmäiset lajit käynnistyvät kuitenkin jo keskiviikkona, kun ohjelmassa on miesten jalkapallo- ja rugbyotteluita.

Lue myös:

    Uusimmat