Ongelmissa rypevälle Boeingille jättitappiot

Lentokonevalmistaja Boeing kertoo jättitappioista vuoden kolmannella neljänneksellä. Taustalla on syyskuun puolivälissä alkanut valtava lakko Yhdysvalloissa Seattlessa ja tappiot yhtiön puolustus- ja avaruusosastolla.

Turvallisuusongelmien vuoksi viranomaisten tarkkailussa olevan yhtiön tulos oli heinä-syyskuussa 6,2 miljardia dollaria eli noin 5,8 miljardia euroa tappiollinen. 

Liikevaihto laski prosentilla 17,8 miljardiin dollariin eli noin 16,5 miljardiin euroon.

Yhtiön toimitusjohtaja Kelly Ortberg sanoo yhtiön työntekijöille suunnatussa viestissä, että täyskäännös yhtiössä vaatisi perustavanlaatuista muutosta yhtiön kulttuurissa ja toimia talouden vakauttamiseksi, toiminnan parantamiseksi ja tulevaisuuden vision luomiseksi.

Vähennyksiä henkilöstöön

Vajaat kaksi viikkoa sitten yhtiö kertoi, että se aikoo vähentää kymmenen prosenttia työvoimastaan. Perusteena olivat juuri lakon aiheuttamat tappiot kolmannella vuosineljänneksellä. 

Toimitusjohtaja Ortbergin mukaan 17 000 työpaikan leikkaukset kohdistuvat niin johtajiin kuin työntekijöihin.

Seattlessa lakossa on noin 33 000 työntekijää. Tänään keskiviikkona paikallista aikaa on määrä selvitä, hyväksyvätkö työntekijät sopuehdotuksen ja päättyykö lakko.

Yhtiö on kärsinyt ongelmista jo vuosia. 

Boeingin 737 Max -konemallin ongelmat johtivat kahteen onnettomuuteen vuosina 2018 ja 2019. Turmissa kuoli yhteensä satoja ihmisiä. 

Tämän vuoden tammikuussa Alaska Airlinesin 737 Max -mallisen koneen rungosta irtosi seinäpaneeli kesken nousun.

Lue myös:

    Uusimmat