Kyselytutkimuksen mukaan mies aiheuttaa itse itselleen paineita. 45 prosenttia suomalaismiehistä on kohdannut ärsyttävän pomon, nokittelua töissä tai tuskaisen aikataulun.
Kyselytutkimuksen mukaan kamalat pomot, valtapeli työpaikalla ja mahdottomat aikataulut saavat suomalaismiehet hikeentymään töissä.
Tuoreessa kuluttajatutkimuksessa NIVEA MEN kysyi 1 000 mieheltä minkälaisia tosielämän stressitilanteita he kohtaavat päivittäin kotona, työpaikalla ja parisuhteessa.
45 prosenttia vastaajista oli kohdannut ärsyttävän pomon, nokittelua töissä tai tuskaisen aikataulun. Mutta vaikka uuden työn aloittaminen on stressaavaa, on monen naisen suurin huvitus nyt tutkitusti miesten suurin kammotus: joka viides suomalaismies piti jouluostoksilla käyntiä kaikkein stressaavimpana asiana, ja yhtä moni on joskus hermoillut vaateostoksilla.
Kaljuuntuminen hermostuttaa
Myös oma keho ja ulkonäkö saavat miehet tuntemaan epävarmuutta ja stressiä. Yli puolet koki paineita säännöllisen kuntoilun ylläpitämisestä, ja joka neljäs suomalaismies hermoili hikoilunsa näkymistä. Myös kaljuuntuminen hermostutti joka viidettä.
Parisuhderintamalla ensitreffit hermostuttavat miehiä: joka kolmas kuvasi ensimmäistä romanttista tapaamista sanalla "pelottava". Myös kehityskeskustelu pomon kanssa kalpenee sen tosielämän tilanteen rinnalla, kun tyttöystävä ilmoittaa "meidän pitää jutella". Jopa kolmasosa miehistä kuvasi tilanteen olevan veret seisauttava kokemus.
45 prosenttia miehistä kertoi reagoivansa paineeseen tyypillisimmin heräämällä keskellä yötä murehtimaan asioita. Suorituspaineista kysyttäessä 66 prosenttia miehistä tosin totesi, että suurimmat paineet ovat peräisin heiltä itseltään. Työnantajan tai puolison suunnalta kohdistuvat paineet koettiin huomattavasti vähäisemmiksi.
Kiinnostava huomio on myös se, että vain 10 prosenttia suomalaismiehistä tunsi median luovan itselleen paineita.
Synkkä "ei" meditoinnille
Yli puolet miehistä uskoi, että avain arkielämän stressaavista tilanteista selviytymiseen piilee hyvässä valmistautumisessa. Mielikuvaharjoittelu ei ole vain huippu-urheilijoiden menetelmä, sillä yli 33 prosenttia suomalaismiehistä ilmoitti käyttävänsä taktiikkaa valmistautuessaan jännittäviin koitoksiin.
Vähemmän suosittua oli meditointi: ainoastaan kahdeksan prosenttia myönsi rauhoittuvansa zenmäiseen hiljaisuuteen ennen vaativaa suoritusta.
Tutkimus toteutettiin verkkokyselynä joulukuun 2014 ja tammikuun 2015 välisenä aikana, ja siihen vastasi 1 000 suomalaismiestä. Tutkimuksen toteutti Toluna QuickSurveys.