Oras Tynkkynen antoi ministeri Mykkäselle tylyn "päättötodistuksen"

Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen on antanut ympäristöministeri Kai Mykkäselle (kok.) heikon arvosanan toiminnasta hallituksen ympäristö- ja ilmastoministerinä.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja puolueen varapuheenjohtaja Oras Tynkkynen onnittelee Kai Mykkästä valinnasta Espoon kaupunginjohtajaksi Instragram-tilillään.

Samalla hän antaa Mykkäselle "päättötodistuksen" tämän työstä Petteri Orpon (kok.) hallituksen ympäristö- ja ilmastoministerinä.

Tynkkysen mielestä Mykkänen on suoriutunut tehtävästä heikosti.

– Kohtuullisen arvosanan voi antaa ainoastaan puhtaan energian edistämisestä. Muuten todistus sisältää paljon välttäviä arvosanoja, Tynkkynen kirjoittaa päivityksessään.

Huonoimmat näytöt Mykkänen antoi Tynkkysen mielestä luonnon ja metsien puolustamisessa.

– Niissä ministeri ansaitsee kaudestaan hylätyn.

Vielä on mahdollisuus korottaa

Tynkkysen mukaan Mykkäsellä on vielä mahdollisuus korottaa arvosanojaan ennen helmikuuta, jolloin hän aloitta uudessa tehtävässään.

Hän kehottaa Mykkästä keskittymään ministerikauden viimeisinä kuukausina muun muassa vanhoihin metsiin, joiden  kriteerit pitäisi Tynkkysen mukaan saada vahvoiksi, ja biopoltto-aineiden jakeluvelvoitteeseen, jonka heikennykset pitäisi perua.

Tynkkysen arvioista kirjoitti ensin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat