Ott Tänak selitti outoa hetkeä tv-kameran edessä

Ott Tänak hämmästytti kommenteillaan testierikoiskokeella – "Elämme mielenkiintoisia aikoja" 0:43
Tämä Ott Tänakin puheenvuoro Chilen MM-rallin testierikoiskokeen jälkeen ihmetytti tv-katsojia.

Suorista kommenteistaan tunnettu virolaiskuski Ott Tänak ei ole viimeaikaisten sakkojen jälkeen enää varma, mitä tv-kameroiden edessä uskaltaa sanoa ääneen.

Kansainvälinen autoliitto FIA on ottanut kovan linjan tv-kameroille kiroilevia ja tiuskivia tähtikuskeja kohtaan. Sébastien Ogier sai Kreikan MM-rallissa kisavirkailijoita kohtaan esittämästään kritiikistä 30 000 euron uhkasakon

F1-mestari Max Verstappen sai puolestaan Singaporen GP:n kiroilustaan rangaistukseksi yhdyskuntapalvelua FIA:n alaisuudessa. Hollantilainen heittäytyi tämän jälkeen hankalaksi ja vastaili aika-ajon jälkeen lehdistötilaisuudessa kysymyksiin vain muutamalla sanalla.

Tänak otti tapauksiin kantaa torstaina Chilen MM-rallin testierikoiskokeen jälkeen.

– Nämä ovat aika mielenkiintoisia aikoja. En tiedä, mitä voin sanoa, mutta elän unelmaani ja nautin näistä autoista, Tänak totesi kysyttäessä odotuksista rallia kohtaan.

Tänak vahvisti myöhemmin, että kommentti liittyi FIA:n viimeaikaisiin sanktioihin. Virolaiskuski ei pidä siitä, että kuljettajien suita suitsitaan liiton taholta.

– On oltava tarkkana, mitä sanot ja miten ilmaiset tunteitasi, koska sitä ei sallita tällä hetkellä, Tänak totesi Motorsport.comin mukaan.

– Rallissa Sebin kohdalla ja myös formula ykkösten perusteella olemme todella tutkassa tällä hetkellä, joten katsotaan, mihin tämä menee.

– On vaikea sanoa, mihin tällä tähdätään. Ehkä promoottorin pitäisi koota meidät yhteen ja selittää, mitä he odottavat meiltä, mutta tällä hetkellä haastatteluiden antaminen pätkien jälkeen ilman tunteita tekee sen, että on todella vaikea tietää, miten käyttäytyä, Tänak sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat