Pedofiili ajoi 12-vuotiaan itsemurhaan

Pohjois-Irlannissa 26-vuotias Alexander McCartney on saanut elinkautisen vankeustuomion useista rikoksista, joista yksi on se, että hänen tekojensa vuoksi 12-vuotias tyttö teki itsemurhan.

Tapausta käsiteltiin oikeudessa Belfastissa perjantaina. Tapauksesta kertoo CNN.

McCartneyn todettiin syyllistyneen myös lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin ja kiristykseen. 

CNN kertoo, että mies oli käyttänyt sosiaalisen median alustoja ainakin 70 alaikäisen lapsen kiristämiseen ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Netissä toimineen miehen uhreja oli useista maista.

Viranomaisten mukaan McCartney teeskenteli netissä olevansa nuori tyttö ja valeprofiilinsa avulla hän ystävystyi uhrien kanssa sosiaalisessa mediassa. Hän manipuloi uhrit lähettämään alastonkuvia.

Hän sai uhrit lähettämään kuvia ja videoita, joita syyttäjänlaitoksen tiedotteessa kuvattiin sanalla "siveetön". Lisäksi uhrit pakotettiin seksuaalisiin tekoihin.

Kohteena 3 500 tyttöä

McCartneyn kohteina kerrotaan olleen noin 3 500 tyttöä Pohjois-Irlannista, Irlannista, Isosta-Britanniasta, Yhdysvalloista ja Uudesta-Seelannista.

– Kaikki McCartneyn uhrit olivat nuoria, viattomia lapsia, kertoo Catherine Kierans Pohjois-Irlannin syyttäjänvirastosta.

Kieransin mukaan uhreista nuorimmat olivat 10-vuotiaita. Syyttäjälaitos yrittää tunnistaa lisää miehen uhreja.

Yksi uhreista päätyi itsemurhaan

Lisäksi mies sai tuomion siitä, että hänen toimiensa seurauksena 12-vuotias amerikkalainen tyttö teki itsemurhan vuonna 2018.

Syyttäjälaitokselta kerrotaan CNN:lle, että tyttö tappoi itsensä sen jälkeen, kun mies oli nettikeskustelussa uhkaillut häntä ja pakotti häntä seksuaalisiin tekoihin.

Viranomaistahojen mukaan tyttö ja McCartney eivät koskaan tavanneet kasvotusten.

McCartney myönsi syyllisyytensä 185 syytteeseen, jotka koskivat 70 uhria. CNN:n mukaan hän voi päästä ehdonalaiseen vapauteen aikaisintaan 20 vuoden kuluttua.

Näin kommentoi Snapchat

CNN:n tytäryhtiö Virgin Media News kertoi, että McCartney oli uhreihinsa yhteydessä pääasiassa Snapchat-sovelluksen kautta. 

Snapchatista kerrottiin CNN:lle, että yritys puuttuu tällaiseen toimintaan.

– Jos huomaamme tällaista toimintaa tai saamme siitä ilmoituksen, poistamme sen, lukitsemme loukkaavan tilin ja ilmoitamme siitä viranomaisille, yritys kertoo. 

Snapchat kertoo, että sovelluksessa voi käyttää asetuksia, joiden myötä tuntemattomien on vaikea ottaa toisiin käyttäjiin yhteyttä.

Katso myös video: Australia haluaa kieltää Tiktokin lapsilta – olisiko se edes teknisesti mahdollista?

Voiko nykytekniikalla estää somen käytön alaikäisiltä? 8:48
Keskustelemassa F-Securen kybertiedustelupäällikkö Laura Kankaala

Lue myös:

    Uusimmat