Therese Johaug paljastaa suunnitelmansa – Suomeen harvinaista herkkua

Paluun tekevä hiihtotähti Therese Johaug saattaa hiihtää yhdet tulevan kauden harvoista maailmancupin kisoistaan Rukalla. Kyseessä on mahdollisesti Johaugin ainoa kisa ulkomailla ennen Trondheimin MM-kisoja.

Johaug vahvisti aiemmin elokuussa aikovansa osallistua Trondheimissa helmi-maaliskuussa 2025 kisattaviin MM-kisoihin.

Nelinkertainen olympiavoittaja ja peräti 14 MM-kultamitalia urallaan napannut Johaug lopetti kilpauransa keväällä 2022. Hän sai esikoistyttärensä Kristinin toukokuussa 2023.

36-vuotiaan hiihtotähden huhuttiin pitkään suunnittelevan paluuta huipulle. Muutamien kansallisten kisojen jälkeen norjalainen julisti elokuussa osallistuvansa Trondheimin MM-kisoihin.

Nyt hän paljastaa, ettei hiihdä montaakaan maailmancupin kisoja ennen MM-kisoja.

– Vuonna 2022 en hiihtänyt juuri lainkaan joulukuun puolivälistä olympialaisiin. Olin kaksi kuukautta kilpailematta. Tiedän, etten tarvitse vertailukohtaa muihin, koska tiedän olevani tasolla, jolla haluan ja johon minun pitää päästä, Johaug kertoo norjalaisen VG-lehden haastattelussa.

Johaug teki saman oltuaan vuosina 2016–18 puolitoista vuotta sivussa dopingtuomionsa takia. Sen jälkeen hän palasi ladulle Seefeldin MM-kisoihin 2019 ja tyhjensi pöydän kolmella kultamitalilla.

Päästäkseen MM-kisoihin Johaugin on kuitenkin annettava näyttöjä kunnostaan Norjan hiihtoliitolle. Sen hän aikoo tehdä mahdollisesti vain neljässä maailmancupin kisassa.

– Se ei ole niin paljon. Toisin sanoen, minun täytyy yrittää mennä kovaa ennen joulua, Johaug sanoo.

VG:n mukaan tästä syystä Johaug tullaan näkemään kauden aikana myös Suomessa. Norjalainen aikoo kisata marraskuussa kansallisessa kisassa Beitostölenissä ja hiihtää sen jälkeen 10 kilometrin perinteisen ja 20 kilometrin yhteislähtökisan Rukan maailmancupin avausviikonloppuna marras-joulukuun vaihteessa.

Tämän jälkeen Johaug nähdään ainakin Lillehammerin maailmancupin kisoissa joulukuun alussa. Sveitsin Davosin kisa on jo epätodennäkoinen, mutta ainakaan Tour de Ski -kiertueella Johaugia ei varmuudella nähdä.

Viimeiset kisansa Johaug aikoo VG:n tietojen mukaan kisata tammikuussa Norjan Hamarin kansallisissa kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat