Petteri Orpo hallitusohjelmasta: "Huomenna on mahdollista olla valmista"

Hallituksen muodostaja, kokoomuksen Petteri Orpo kertoi Säätytalolla pitävänsä mahdollisena, että hallitusohjelma saataisiin valmiiksi viimeistään huomenna.

– Tänään viimeistellään paljon asioita ja ratkotaan vielä niitä viimeisiä kysymyksiä. Uskon vahvasti, että valmista tulee. Tuleeko tänään vai huomenna, aika näyttää, Petteri Orpo sanoi tiistaiaamuna.

– Politiikka on sellaista, että joku yksittäinenkin kiistakysymys voi vielä todella paljon aikaa, Orpo muistutti.

Puheenjohtajapöydässä käsitellään tänään muun maussa sote-kokonaisuutta.

– Se on meille iso kysymys tänään, Orpo totesi.

Myös työllisyyspaketti on puheenjohtajapöydällä.

– Ehkä vain yleisesti totean, että se on tuhti paketti. On päästy siihen, että tulevan hallituksen yksi keskeinen asia – työllisyysreformit ja työllisyyden kasvattaminen ja sitä kautta suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen turvaaminen – kyllä etenee.

Tulossa pitkä ja yksityiskohtainen hallitusohjelma

Orpo ennakoi hallitusohjelmasta tulevan totuttua pidempi ja yksityiskohtaisempi.

– Sitä kautta saadaan varmuutta siihen, että hallitus saa aikaan haluamansa muutoksen ja että jokainen hallituspuolue ymmärtää sen, mitä ollaan sovittu ja päätetty, jotta me saamme ne asiat pantua toimeen. Sitähän meiltä tällä hetkellä odotetaan kaikkein eniten, että saadaan aikaan päätöksiä, joilla Suomen ilmeisiä ongelmia korjataan, Orpo kuvailee.

Samalla ohjelma kuitenkin tulee Orpon mukaan jättämään myös liikkumatilaa ”strategisille valinnoille”.

– Tässä turbulentissa maailmassa neljä vuotta on pitkä aika, ja pitää olla myöskin joustavuutta reagoida eteen tuleviin tilanteisiin, Orpo sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat