RKP:n Henrikssonilta painava viesti Säätytalolla: "Tämä päivä tulee olemaan aika ratkaiseva"

Säätytalolla jatketaan jälleen tänään hallitusneuvotteluja. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoi pitävänsä päivää melko ratkaisevana.

Anna-Maja Henriksson sanoi lähtevänsä uuteen neuvottelupäivään "ihan hyvällä mielellä", vaikka haasteita onkin vielä edessä. Henriksson pitää mahdollisena, että neuvottelut saataisiin tällä viikolla päätökseen.

– Tämä päivä tulee olemaan aika ratkaiseva siinä mielessä, että meillä on paljon asioita, joista nyt pitäisi päästä keskustelemaan sillä tavalla, että niissä päästään myös eteenpäin, Henriksson sanoi.

Henriksson kertoi, että neuvotteluissa keskitytään nyt esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluihin. Henriksson penää yhdenvertaisia palveluja sekä suomen- että ruotsinkielisille.

– Mutta meidän pitää pitää huolta koko sairaalaverkostosta. Siitä, että ihmisillä on pääsy hoitoon ja hoivaan silloin, kun tarvitsee. Meillä on aivan liian pitkät hoitojonot tänä päivänä. Siihen meidän on löydettävä ratkaisuja, sekä hoitaja- ja lääkäripulaan, Henriksson kuvaili.

Lue myös:

    Uusimmat