Antto Melasniemen pikatehtävän reseptit: Pekonirullia ja yrtticouscousta jogurttikastikkeella.
Yrtticouscous
- 2 dl couscous
- 2 dl vettä
- 1 sitruuna (kuori ja mehu)
- Ripaus chiliä
- Valkosipulia
- Persiljaa
- Minttua
- 1rkl Oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
Valmista couscous paketin ohjeen mukaan. Keitä vettä, kaada kiehuva vesi couscousin päälle ja anna kypsyä. Kun couscousit ovat kypsiä, lisää yrttejä ja mausteita oman maun mukaan. Sekoita ja tarjoile.
Seesamsiemenissä pyöritetty pekonirullat
- 1 pkt pekonia
- 3-4 sipulia
- 1 dl seesamsiemeniä
- Ripaus mustapippuria
- Sitruunaa
- Paprikajauhe
Tee pekonista rullia ja pyörittele ne seesaminsiemenissä. Pilko sipulit ja laita pannu kuumenemaan. Paista rullat ja sipulit pannulla kypsäksi. Purista kypsien rullien päälle sitruunaa ja ripottele hieman paprikajauhetta.
Tilli-jogurttisalaatti
- 2 dl Arla Turkkilaista jogurttia
- 2 dl tilliä
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- suolaa, pippuria
Silppua tilli ja sekoita se jogurttiin. Raasta sitruunan kuorta ja purista mehu tilli-jogurttiseokseen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Pesto
- 0,5 dl oliiviöljy
- Kourallinen lehtipersiljaa
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- Paahdettua mustapippuria
Sekoita aineet keskenään, anna maustua hetken ja mausta tarvittaessa suolalla.